Oпасно e да си българин на 200км от София

Oпасно e да си българин на 200км от София
15-07-2022г.
95
Гост-автор
Голям зор днес Северна Македония да е в ЕС, въпреки че очевидно е опасно да си българин на 200км от София. Българофобите край Вардара са склонни да вкарат в Конституцията си по-скоро някое растение, но не е българите, които преди век са наброявали официално над 1 милион по тези земи. След десетилетия на кървав етноцид към българските етнос и дух край Вардара, днес имаме “мек” такъв, дори расизъм. За да накривим ужким шапката на Путин, с постоянните си жалки отстъпки и нихилизъм се самозаплюваме като народ и история, без дори да го осъзнаваме.
Европа се съобразява с бабаита кандидат-член, а ние се надяваме, че като сме се свили до полата на класната с издърпани до червено уши, ще ни се размине унижението: езика, старобългарската азбука, средновековието, църковната история, Възраждането, Новата ни история - за всичко ще клекнем, всичко ще ни оспорят и вземат.
Парадоксът е, че българомразката партия, оглавяваща общонационалния протест срещу “бугаризацията”, се нарича ВМРО-ДПМНЕ и претендира, че е наследник на историческата революционна организация ВМРО и героите от великото Илинденско-Преображенско въстание от 1903г.
Неграмотност ли, заблуда ли, глупост ли или чиста 80-годишна промивка на мозъци, невиждана в човешката история по успеха на пъкления си замисъл: да обезродиш детето и да го накараш свирепо да мрази баща си или майка си.
Малко исторически факти:
- “Свобода или смърть” е девизът на националноосвободителното движение на българите от Легията на Раковски до Априлското въстание, а впоследствие на техните наследници в останала поробена Македония - “илинденци”. На снимката виждате знамето на Охридските въстаници от Илинденското въстание. Да отбележим, че то е: бяло, зелено и червено. Долна “бугаризация” явно някаква ще да е това…
- Първото име на историческата организация ВМРО е (повтаряйте след мен): Български Македоно-одрински Революционни Комитети. Български. БЪЛГАРСКИ. БЪЛГАРСКИ!!!
- Но защо името е ”Македоно-ОДРИНСКИ”, като Одрин (днес Едирне в Турция) е в Източна Тракия - доволно далеч от Македония? Защото всъщност това са географските области, в които след Берлинския договор под Османска власт и тежък гнет остава едно значимо и преобладаващо коренно българско население. Планът е то да бъде освободено или да получи автономия в рамките на империята като Източна Румелия. След това е логично да се слее с етническите си братя - българите - пак по източнорумелийски тертип. Във времето Организацията ще се казва ТМОРО, а сетне ВМОРО и ВМРО, наследявайки де факто първообразите си БРЦК и ВРО от времето на Каравелов, Левски и Ботев.
- Първите устав и правилник на Организацията, която българофобите в РСМ днес претендират, че гордо наследяват, са написани от националните “македонски герои” - Георги (Гоце) Делчев и Гьорче Петров - при това на чист литературен български език. В тях целта, както се вижда на снимката по-долу, е: събуждане на самосъзнанието за самозащита на “БЪЛГАРСКОТО” население. Право да участва в нея има всеки “БЪЛГАРИН” без разлика на пол и занятие и с добро име. Точно и ясно.
- Основата фигура, отговорна за вземане на решението за Илинденското въстание в Солун, е председателят на ЦК на организацията - Иван Гарванов, учител в българската мъжка гимназия в града и родом от Стара Загора. Образованите в Княжество България, Дамян Груев и Георги Делчев се съгласяват неохотно, но участват дейно в процеса по подготовката. Груев ръководи процесите дистанционно от затвора в Подрум кале и председателства Смилевския конгрес, на който се потвърждава решението за въстание, а Делчев загива малко преди избухването на Илинденската епопея. В нея ключови фигури са и много бойци, родени в Мизия и Тракийско - вече съединените и свободни части на българското отечество.
Явно е, че с пропаганда и лоботомия през институции и училища може техните внуци и правнуци да са докарани до ужасяващо срамната ситуация, че днес да нямат по-голям враг от българското и България. Същата тази България, с чието име на уста обаче, както виждаме, геройски и без страх са гинели предците им.
Щеше да е позорно, ако не беше толкова трагично. Никакво приклякане пред кресливата агресия на еничарството. Никакви компромиси с антибългаризма.
 
   
   
    Автор: Кузман Илиев, фейсбук
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.