Oмраза на килограм

Oмраза на килограм
06-04-2022г.
49
Ирини Зикидис
Едните припомнят катинското клане (22 000 жертви), голодомора (3,5 милиона жертви) и престъпленията на руснаците по време на втората световна война.
Другите припомнят епруветката на Колин Пауъл, лъжливото 'иракско' девойче, разказващо за "зверствата на иракските войски, които убиват кувейтски бебета в кувьози" (650 000 жертви) и фейковете за "последното убито дете в ръцете на последния лекар в последната болница в Сирия" (600 000 жертви).
Едните изброяват старателно руските престъпления, лъжи и фейкове, а другите също толкова старателно американските.
И едните и другите си вярват искрено и са убедени, че опонентите им са или платени подлоги или прости нещастници. И едните и другите се давят в неописуем емоционален бяс и отказват дори да допуснат, че е възможно да не са прави. И за едните и за другите "доказателствата", подкрепящи гледната им точка, са напълно достатъчни, и нямат нужда от други. И едните и другите неглижират със замах всякакви странни факти и обствоятелства, неподкрепящи тезата им. И едните и другите отказват да излязат от минирания терен на непродуктивната емоция и праведния гняв.
Нито едните, нито другите ще повярват, ако се окаже, че опонентите им са били прави. Нито едните, нито другите искат независимо разследване на трагедията - за какво им е, на диванните експерти всичко им е ясно. И бълват, бълват, бълват глупости и омраза на килограм.
А колко щеше да е логично, ако просто се придържахме към схемата "престъпление" - "разследване" - "изводи" - "виновник" - "наказание".
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.