Огнян Бекяров: Къде е цялостната и ясна стратегия с действия и периоди за 2021 г.?

Огнян Бекяров: Къде е цялостната и ясна стратегия с действия и периоди за 2021 г.?
14-01-2021г.
17
Венци Мицов
Министърът на Здравеопазването говори с твърда убеденост, че целта на правителството е “българският гражданин да е най-информираният в ЕС”.
В рамките на това безочливо и празно дърадърене, нека да видим колко сме най-информираните:
- Започваме с профуканите за 20 дни близо 8 милиарда и нито лев от тях за самоосигуряващите се, защото правителството дори не поиска полагаемата се за България сума по този ресор от ЕС. Къде отидоха?
- Министърът говори за това, че има осигурени ваксини за всички български граждани. Ваксини, които ще бъдат доставени кога и поставени кога? Някога в безкрайното и светло бъдеще?
- Кога започва и кога приключва ваксинацията на отделните групи граждани?
- Къде е цялостната и ясна стратегия с действия и периоди за 2021 г.?
- Кой, кога, къде и с каква ваксина ще бъде ваксиниран?
- Как се избира на кой гражданин каква ваксина да бъде поставена? На какъв принцип се избира да бъде поставена на Лице 1 ваксина на Pfizer, а на Лице 2 тази на Moderna?
- Какво се случва с лицата, които страдат от различни степени и видове алергии?
- Каква е позицията на правителството за предложеното въвеждане на задължителни “ваксинни паспорти” за пътуване в чужбина?
- Какво се случва с лицата, които имат алергии, не могат да се ваксинират, нямат “ваксинен паспорт”, но имат изконното и регламентирано в ЕС право да пътуват и искат да пътуват?
Като най-информиран в ЕС с ръка на сърце мога да заявя, че не мога да отговоря на нито един от тези въпроси. Нито как, нито кога, нито къде, нито с какво - нищо.
В голяма част от Мумбай няма улици, а ако има улици, то те нямат имена. Хората, все пак, се движат и се ориентират някак, но това не е живот, а оцеляване.
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.