Офицерите за борба с тероризма са извикани след като мъж намушка продавач и купувач в магазин

Офицерите за борба с тероризма са извикани след като мъж намушка продавач и купувач в магазин
05-12-2020г.
9
Гост-автор

Днес беше извикана полиция за борба с терора, след като мъж наръга работник на Marks & Spencer и купувач само часове след като всички магазини, които не са от първа необходимост бяха отворени в Англия.

57-годишен мъж е арестуван по подозрение за опит за убийство след нападението в Бърнли около 9,30 ч. И остава в ареста, съобщи полицията в Ланкашир.

Двете жени, служителка на Marks & Spencer на около 40 години и купувач на 60 години, са откарани по спешност в болница и са със сериозни наранявания от нож, които не се смятат за животозастрашаващи.

Полицаите заявиха, че пробождането не се третира като терористичен инцидент, въпреки че детективите за борба с терора ръководят разследването поради коментари, направени на мястото на инцидента.

Говорител на силите също похвали за "смелите действия" членовете на обществото, които са задържали заподозрения на мястото на инцидента.

Атаката с ножа се случила, когато купувачите се стичали обратно на High Street, след като националният локдаун беше отменен и всички магазини бяха отворени отново.

Кадри от местопроизшествието заснеха мъж с маска, задържан от служители пред магазина Marks & Spencer.

Свидетели твърдят, че по време на нападението една от жените е наръгана с нож във врата, но това все още не е потвърдено.

Полицията в Ланкашир съобщи, че от мястото на инцидента е открит нож, след като се смята, че е "изолиран инцидент".


Суперинтендантът Stasia Osiowy от полицията в Ланкашър днес благодари на минувачите, които "действаха много бързо тази сутрин, за да задържат нападателя".

Тя добави: „Без техните смели действия този инцидент, макар и сериозен, би могъл да бъде много по-лош.

„Понастоящем оставаме отворени по отношение на мотивацията, но това, което мога да кажа, е, че обмисляме психичното здраве на човека, когото сме арестували.“

Говорител на M&S заяви: „Невероятно сме благодарни на службите за спешна помощ, които реагираха на този инцидент, а нашият колега и клиентът, които бяха ранени, вече са в добри ръце.

„Ние също така подкрепяме полицията в тяхното разследване. В момента магазинът е затворен и фокусът ни е върху това да гарантираме, че колегите ни в Бърнли ще получат цялата необходима подкрепа. "

Един мъж в социалните медии твърди, че е роднина на предполагаемия нападател и каза, че заподозреният се бори с проблеми с психичното здраве поне 10 години.

Той добави, че [заподозреният] може да е преболедувал или да е спрял да приема лекарствата си, докато други твърдят, че мъжът е бил „игнориран и пренебрегван“ от властите „дълго време“.

Източник: Дейли мейл

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.