Очаквах да подрънкат с оръжия и да се разберат нещо...

Очаквах да подрънкат с оръжия и да се разберат нещо...
27-02-2022г.
77
Гост-автор

Автор: Боян Рашев, ФБ

Първо си мислех, че няма да има война. Очаквах да подрънкат с оръжия и да се разберат нещо, че да могат да отчетат "Победа!"

После си мислех, че ще влязат в райони с преобладаващо рускоезично население, които така или иначе си бяха отцепени и ще ги присъединят към Русия, че да могат да отчетат "Победа!"

После си мислех, че с великата си армия ще унищожат набързо украинските сили, ще превземат Киев и основните градове и ще могат да отчетат "Победа!"

Сега ми се струва, че ако искат да отчетат "Победа!", са принудени да водят пълномащабна война, за която не са готови. Защото това значи масови бомбардировки, улични боеве и тотално унищожение на енергийната, транспортна и комуникационна инфраструктура на Украйна пред очите на целия свят. А и украинците очевидно нямат намерение просто да избягат на Запад.

Путин не може да си позволи да стори това, което САЩ направиха с Ирак за броени дни. Нито може да си позволи да включи оръжия за масово поразяване. Собственият му народ ще се обърне срещу него.

Сега вече ми се струва, че Украйна ще се превърне за Путинова Русия в това, което беше Афганистан за Съветския съюз. Всичко обаче ще свърши доста по-бързо, защото практически целият свят, вкл. руснаците, са срещу действията на режима.

Не знам дали съм прав. Не разбирам от политика. Иска ми се военните действия да свършат възможно най-бързо. Иска ми се и Русия да стане малко по-нормална държава.

Макар че с оглед на случващото се последните няколко години по света, вече не съм сигурен какво точно е "нормална държава"...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.