Общинският терен сe оказа частен. Собственикът-съветник на ГЕРБ

Общинският терен сe  оказа частен. Собственикът-съветник на ГЕРБ
17-12-2021г.
31
Гост-автор

СПОДЕЛЯЙТЕ! Поредното междублоково пространство е реституирано и ще бъде отнето от жителите на Обеля.

Общинският терен, на който засадихме 50 дървета с жителите на Обеля, изведнъж се оказа частен. Разбрахме го, когато предполагаемият собственик се е опитал да премахва дървета, преди да бъде спрян от недоволни граждани.

ℹДържим да сме пределно ясни - преди да организираме акцията по засаждането проверихме в кадастъра и лично при главния архитект каква е собствеността на този имот - и в двата случая отговорът беше общинска. Но явно тези проверки са безпредметни щом институциите нямат актуална информация за собствеността на терените в София.

Собствениците пък не са случайни хора, а представители на 12 години управлявалата партия ГЕРБ. Иван Иванов, общински съветник в Костинброд и председател на общинската комисия по устройство на територията и опазване на околната среда, се оказва притежател на 1 600м2, в междублоково пространство в Обеля 2, теренът, на който преди няколко седмици с помощта на десетки доброволци и жители на квартала, засадихме 50 фиданки. Според биографията му, той е "строителен предприемач", което говори и за бъдещите планове за това междублоково пространство.

Разбира се, че ще се поинтересуваме как така общински съветник на ГЕРБ се сеща, че това е негов имот 30 години след началото на реституцията. Но независимо от резултата, сега просто го молим да не изкоренява дървета, посадени с много труд на деца и възрастни от квартала. Поемаме ангажимент да ги преместим извън този терен, но на пролет, защото направим ли го сега, дърветата ще загинат.

    Източник: "Спаси София", фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.