ОБРЪЩЕНИЕ от “НОВ ТЕАТЪР” НДК До г-н Бойко Борисов – Министър-председател на Република България

ОБРЪЩЕНИЕ от “НОВ ТЕАТЪР” НДК До г-н Бойко Борисов – Министър-председател на Република България
18-03-2021г.
32
Гост-автор
Уважаеми г-н Министър-председател,
На 8.03. се навърши една година, откакто Българските театри бяха затворени … Най нелепо беше спрян живота – в името на живота! За съжаление след тримесечния ЛОКДАУН, нещата от живота много не се промениха. Насаждането на страх от болести и смърт продължи с пълна сила, а както знаем болестите са само напомняне, че сме смъртни, а СМЪРТТА определя живота и го превръща в ЦЕННОСТ, иначе не би имало ЖИВОТ! Една година ни беше отнета от нашата единствена ЦЕННОСТ!
Точно преди шест години – 9.03. открих „НОВ ТЕАТЪР“ НДК с много желание и вяра за един СВОБОДЕН ТЕАТЪР, отстояващ човеколюбивите ценности на този живот, отстоявайки българската духовност и идентичност.
Много се надявам, че ще направите нужното да не се зачерква с лека ръка Българската Култура и Духовност, за да продължим да се радваме на ЖИВОТА, с който ни е дарил Създателя и нека НИКОГА в нашия кратък живот не говорим за ЗАТВАРЯНЕ НА ТЕАТРИ, КОНЦЕРТНИ ЗАЛИ, КИНА, МУЗЕИ, ГАЛЕРИИ, КНИЖАРНИЦИ! Без тази духовност, която се създава в тези средища за КУЛТУРА, животът е безсмислен … Облагородяването на човешкия дух чрез ДУХОВНОСТ, КУЛТУРА и НАЦИОНАЛНИ ТРАДИЦИИ е спасението от самоунищожение в МОДЕРНИЯТ СВЯТ!
 
    Автор: Бойко Илиев – създател на „Нов театър“ НДК
 
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.