Обратно към нормалното

Обратно към нормалното
12-11-2020г.
15
Гост-автор
Опитвайки да чета между редовете, то няма как да не ми светне лампата при думите на Байдън: "Сега след Тръмп ние ще се върнем обратно към нормалното."
 
Ами именно това ваше "нормално" е причината на първо време "събитието" Тръмп да се случи и половината американци да го изберат. Ако частта от другата половина, която страда от всичко, съзнава това което "естаблишмента" им поднася вече повече от четиридесет години, то също щяха да изберат Тръмп. Показателно е, че на тези избори Тръмп приобщи за идеята си много повече чернокожи и латиноси от предните избори, но естествено msm не отразяват това, което четири годишните обвинения в расизъм не успяха да постигнат. Ние, от колониалните на САЩ територии, разбира се, също имаме диаметрално противоположни на либ демите интереси и освен изключително късопаметните и грантомотивираните, то не би трябвало да желаем това връщане към "нормалното".
 
За завършек. Преди вътрепартийните за републиканците избори преди вече повече от пет години, се случи така, че пътувах от София към Пловдив с влак. По пътя в моето купе се настани около шейсет годишен мъж.
Счупихме неловката тишина и почнахме раздумка. Така и така за мен си знаете: нацист, фашист, расист, хомофоб, религиозен фундаменталист, мизоген, пишман философ и печатар... От своя страна той се представи като българин мигрант в САЩ от четиридесет години, работил какво ли не, ала най-много като кравар. Не каза cowboy, a нашето си кравар. Върнал се в България за да инвестира пестеното с десетилетия и то именно в скотовъдство. Провалил се. Напълно. Нашата държава си е просто мащеха. Хубаво, че още си имал бизнеса там, та се връщал. И ето тук нещата отиват към поантата на това защо ви го споделям. Вика: Връщам се в САЩ за да гласувам за Тръмп и за да стане президент. Аз тогава се изсмях така, както мога да се изсмея на най-инфантилната смехория.
 
Макар че моят кандидат бе доктор Бен Карсън, за който предполагам, че 99% от българите не са и чували. Той ме изгледа истински изненадан. Каза: момче, не подценявай волята за промяна на честния американец, който си изкарва хляба с пот на челото и с кръв от спуканите мазоли на ръцете. Продължава: в Америка има само едно Велико нещо - и това е трудолюбието и волята за труд. Аз малко клекнах от думите му, но казах: Да, за това Маркс не хваща дикиш у САЩ, щото истинския американец не може да повярва, че на света има такава злочестина, че да се отчуждиш и да намразиш своя труд. Тогава в един глас и двамата възкликнахме: Заеби ги тия от Калифорния, Ню Йорк и Бос-Ваш...
 
И в онази вечер Тръмп ме спечели за своята кауза.
 
Автор: Неделчо Христосков
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.