Новогодишната програма е присъда

Новогодишната програма е присъда
02-01-2022г.
45
Гост-автор

Автор: Зорница Христова

Снощи ме хвана срам, като видях новогодишната програма. Какво като мога да не я гледам? Това е програмата на обществената телевизия.

Тя отразява мнението на своите създатели и техните шефове по какъв начин българите могат да се забавляват заедно. Доколкото видях, то е следното...

Според концепцията на БНТ българите не могат да се забавляват заедно.

Според концепцията на БНТ българите гледат на "Татово време" като на някаква обетована земя.

Според концепцията на БНТ е по-добре да покажеш познато име, което не е измислило нищо ново за 35 години и изглежда като карикатура на предишното си аз, отколкото да рискуваш да представиш нещо ново. Защото хората са закостенели и не искат да знаят за това, за което ВЕЧЕ не знаят.

Според концепцията на БНТ всяко загатване за вкус - примерно фолклорът да е малко повече фолклор, а не фолклор като за мол - ще внесе непоправимо разделение в българското общество. По-добре да сгрешим, като сваляме нивото, отколкото като го вдигаме.

Според концепцията на БНТ няма смисъл да се търсят и представят нови неща, защото то нашето изкуство днес по принцип не струва и е абсурд на някого да му хареса. И т.н. Честно казано, това са наблюденията ми от последните 20 минути.

Теоретически е възможно преди това да е имало по-малко от най-доброто в различните жанрове през годината, с акцент върху новите явления, всичко това свързано в добре намислен и наистина забавен сценарий. А последните 20 минути да са били нещо като ироничен контраст, м?

Не знам дали го разбираме, но новогодишната програма е присъда. И никой не я оспорва.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.