Ново 20: И животните ще трябва да се ваксинират срещу COVID-19. Приспаха тигрица с респираторни проблеми

Ново 20: И животните ще трябва да се ваксинират срещу COVID-19. Приспаха тигрица с респираторни проблеми
26-01-2021г.
1
Гост-автор

„Не може да се изключи напълно, че може да е необходима ваксинация на някои видове домашни животни, за да се ограничи разпространението на инфекцията“.

Това заяви пред телевизия Скай един от авторите на изследването Кок ван Остерхаут, професор по еволюционна генетика в университета на Източна Англия.

Той е сигурен, че трябва да бъде разработен такъв препарат, дори и предаването на коронавирус от кучета и котки на хора все още да не не е потвърдено, съобщи ТАСС, цитирани от Нова ТВ..

Ван Остерхаут твърди, че Русия „вече е започнала да разработва ваксина за животни“, но за нея има много малко информация.

Еволюцията на вируса при животните, която може да бъде предадена на хората, „представлява значителен дългосрочен риск за общественото здраве“, изтъкват те.

През декември миналата година Александър Гинцбург, ръководител на разработилия ваксината „Спутник V“ център „Гамалея“ заяви, че не е възможно напълно да се избавим от новия коронавирус, защото той се предава не само от човек на човек, а негови носители могат да бъдат и животните. Той обърна внимание на случилото се в Дания, където заради плъзнала зараза сред норки във ферми, властите решиха да унищожат всички животни.

  Източник: onovini.eu
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.