Новите снимки от спалнята на Борисов показват, че Мата Хари не е само една

Новите снимки от спалнята на Борисов показват, че Мата Хари не е само една
10-11-2021г.
272
Гост-автор

Новите снимки от спалнята на бившия премиер Борисов по никакъв начин не потвърждават тезата му, че някоя Мата Хари е внесла пачки, злато и пистолет, за да аранжира снимки там. Напротив.

Най-напред – автентични ли са те и какво се разбира от тях?

Изпратени са още пет нови снимки до предаването „Евро Диков” в телевизия „Евроком” и до сайта „Афера”, вероятно и до други сайтове, които не са ги публикували.

Ние публикуваме снимките не заради нездрав интерес към спалнята на бившия премиер, а защото са улики за корупция на най-високо ниво и обществото трябва да знае какво отказва да разследва прокуратурата. Тя досега не е обявила снимките за фалшиви. Борисов ги е обявил за аранжирани, което означава, че прокуратурата трябва да разследва поне кой ги е направил. И това също не прави. Сега се самосезира за новите снимки, но опитът с предишните показа, че всичко приключва без шум.

На новите снимки се вижда известното вече шкафче и чекмедже, и още две снимки на спящия Борисов. За досега известните снимки самият Борисов обяви, че са правени в негово отсъствие от някоя Мата Хари (както се изрази пред немския вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг” – виж тук обясненията му). Новите снимки напълно съответстват на предишните – легло, шкафче, предмети върху него – кремове, дистанционно и неизменната бутилка уиски „Чивас Ригал Роял Салют” 21-годишно долу до него, каквато има и на предишните снимки.
Файл IMG_5663.jpg Чекмедже, пачки, пистолет, дистанционно за телевизор „Самсунг“, Снимката е направена на 11 юни 2017 г. в 19:37 часа с iPhone 6S.

На две от снимките се вижда отново спящият Борисов, по корем, на едната завит с пешкир, на другата с чаршаф.

На две от новите три снимки на прословутото шкафче чекмеджето е отворено, в което отново се виждат пачки, но съдържанието е различно от предишните снимки. На една от новите снимки също така се вижда увит в прозрачен найлон фишек от златни монети, поне 10 на брой, от които се различава само най-горната, вероятно монета с тегло една унция (28 грама), каквито са особено разпространени в търговията със злато за инвестиция.

Всички снимки са правени в различни дни, различни са цветовете на чаршафите.

Бърз анализ на метаданните на изпратените нови снимки показва, че те са правени на 11 юни 2017 г., на 16 юли 2018 г. и на 8 май 2020 г. Тоест – последната е правена около месец преди да изпратят първите снимки на медиите. На две от снимките има обработка, изрязвани са части от кадъра и нямат полезни метаданни, за да се разбере кога са правени (виж накрая справка за всеки файл от снимките).

Файл IMG_9188.JPG е обработван – изрязвани са части от кадъра и е променян размерът, не съдържа полезни метаданни.

Това означава, че всички досега разпратени и разпространени в медиите снимки, са правени в период от почти три години – през юни, август, септември и декември 2017 г., юли 2018 г., януари и февруари 2019 г. и май 2020 година. Тоест, последната е правена малко преди анонимните им автори да изпратят първите снимки на медиите през юни 2020 г. (виж тук подробно за предишните снимки).

Второ – всички разпространени досега снимки са правени с три различни модела смартфони – iPhone 6, iPhone 6S и iPhone X.

Съдържанието на снимките и начина им на поднасяне на части в продължителен период подсказва, че има и още непоказвани.

Като се проследят всички снимки от 2017 до 2020 година, се разбира следното:

Съдържанието на чекмеджето е различно на различните снимки. На някои са виждат повече или по малко пачки с банкноти по 500 евро. Сумите варират между няколкостотин хиляди докъм 2 млн. евро, доколкото се вижда в отвореното чекмедже. На някои от първите снимки се вижда ръба на кюлче злато от 1 килограм, плюс няколко по-малки кюлчета от 250 грама, марка Unicorp, белгийско производство. На други се виждат само по-малките кюлчета по 250 грама, а на една от новите снимки има и златни монети от една унция (28 грама).

Ако се вярва на обясненията на Борисов, въпросната Мата Хари трябва да е влизала поне 5 пъти с различно количество пачки и злато, от най-различен калибър кюлчета и монети, за да аранжира снимки в премиерската спалня. Близо е до ума, че това е невероятно, невъзможно да се осъществи толкова пъти, и няма никакъв смисъл за чак толкова разнообразна аранжировка.

Файл IMG_8874.HEIC, ББ лежи по корем завит с бяла хавлия до него има бутилка, вероятно с лосион за масажи, снимката е направена на 8 май 2020, в 12:18 часа с iPhone X.

На всички снимки се вижда пистолет „Глок 17С”, любимата марка пистолет на Борисов, с какъвто е сниман нееднократно като главен секретар на МВР и както сам казва неколкократно в интервюта, че не се разделя с него. Изключено е пет пъти неизвестната Мата Хари да е внасяла пистолет през охраната на НСО в резиденцията, за да аранжира снимка в спалнята му. Въпреки обясненията му пред немския вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг”, че жените, които го посещават, не са проверявани от охраната.
Серийните номера на банкнотите на различните снимки се различават, не са от една партида. На една от новите снимки се виждат четири пачки с различни серийни номера на банкнотите, което издава, че те не са новоотпечатани и получени от банка, а събирани от обръщение употребявани банкноти.
На една от новите снимки се виждат пръсти, които отварят чекмеджето, които има вероятност да са на мъж, не на жена. Тъй като на друга от новите снимки се вижда спящият Борисов и до него шише с лосион за масаж, възможно е снимката да е правена от някоя (или някой), която (който) го е масажирал(а). Наличието на презерватив на шкафчета на една от снимките предполага женска компания.
Трите различни модели смартфони, с които са правени снимките (iPhone 6, iPhone 6S и iPhone X) подсказват, че снимките не са правени само от една Мата Хари, вероятно са три или поне две, ако предположим, че едната се е сменила смартфона с по-нов модел в такъв кратък период. Има снимка с iPhone 6 от февруари 2019 г. и снимка с по-новия модел смартфон iPhone X от юли 2018 г., което подсказва, че снимащата Мата Хари не е една и съща. Възможно е Борисов да е станал жертва на хора, които са му изпращали жени да го обслужват и да го снимат като заспи. Посетителките са знаели добре какво има в чекмеджето (възможно е те да са изпратени и и като приносителки на съдържанието) и са отворили да го снимат, докато Борисов спи.

Файл IMG_1306.HEIC – това е формат за изображения на „Епъл“ при моделите iPhone X. Шкафче с пистолет и оранжев презерватив, сниман е на 16 юли 2018 в 14:31 часа с iPhone X. Долу до шкафчето се вижда и бутилка уиски „Чивас Ригал Роял Салют“ 21-годишно, каквото се вижда и на по-рано разпространените снимки от спалнята на Борисов.

Новите снимки от спалнята на Борисов, пратени до някои медии имат следните метаданни:

Изпратени са от IP адрес 212.36.6.130, който е в България и принадлежи на A1.

Файл IMG_1306.HEIC – това е формат за изображгения на „Епъл“ при моделите iPhone X. Шкафче с пистолет и оранжев презерватив, снимано е на 16 юли 2018 в 14:31 часа с iPhone X.

Файл IMG_8874.HEIC, ББ лежи по корем завит с бяла хавлия до него има бутилка, вероятно с лосион за масажи, снимката е направена на 8 май 2020, в 12:18 часа с iPhone X.

Файл IMG_5663.jpg Чекмедже, пачки, пистолет, дистанционно за телевизор „Самсунг“, Снимката е направена на 11 юни 2017 г. в 19:37 часа с iPhone 6S.

Файл IMG_9217.JPG е обработван – изрязвани са части от кадъра и е променян размерът, не съдържа полезни метаданни.

Файл IMG_9188.JPG е обработван – изрязвани са части от кадъра и е променян размерът, не съдържа полезни метаданни.

– –

Анализът на съдържанието е от имейла предоставен от „Евродикофф“.

Над текста работиха Атанас Чобанов и Иван Бакалов

   Източник: e-vestnik

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.