Нов голям протест: организаторите го наричат "Велико Народно Въстание 2"

Нов голям протест: организаторите го наричат
10-09-2020г.
29
Гост-автор

 

Голям протест срещу правителството и главния прокурор е насрочен за днес. Движението по бул. "Цар Освободител" бе затворено малко след 8 ч.

64 ден на протести започна с плътни полицейски кордони в центъра на столицата.

 

Исканията на протестиращите са оставка на Бойко Борисов, Иван Гешев и целия кабинет. Това се случва на фона на заседание на НС, което започва в 9 ч. От ГЕРБ заявиха, че не обмислят подаване на оставка.

Около линията на предишните сблъсъци на протестите от 2 септември няма да се допускат протестиращи, а само народни представители и журналисти. По непотвърдена информация са намерени забранени вещества при едно от избирателно проверените лица при Археологическия музей. Открита е желязна тръба в храстите в района на протеста, започна претърсване на градинката пред Народния театър.

Полицията провери и палатките на майките от "Системата ни убива" като нищо забранено не беше открито.

Мерките ще са по-сериозни днес. Ще има изградени КПП-та и ще се правят проверки на съмнителни лица и такива с обемисти багажи. Достъпът до площада в "триъгълника на властта" е свободен.

Подлезът на Ларгото е затворен.

Полицията извършва проверки на преминаващите и идващите към площада.

Депутатите ще гледат международни договори, както и Законът за училищното и предучилищното образование. Разрешение протести са три - на "Системата ни убива", на "Отровното трио" и на "Демократична България". Начален час 8 ч., протестът е под надслов "Окупация на Народното събрание".

Ситуацията на "Дондуков" е спокойна към 7 часа. На площад "Независимост" започнаха да се събират хора малко след 7 и 30 ч.

Източник: bTV

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.