Носете маски, хора и пазете лекарите, защото ще останем и без тях

Носете маски, хора и пазете лекарите, защото ще останем и без тях
30-11-2020г.
41
Гост-автор
Няма да замълча. Хуленето на лекарите и медицинските сестри и обидните квалификации по техен адрес приемам като абсолютно недоразумение. Само хора, които не са свидетели на войната в болниците могат да говорят така.
 
Елате ги вижте - по 12 или 16 часа работят неуморно и всеотдайно с грижа за всеки заразен. Облечени са целодневно с така наречените от мен скафандри, в които е непосилна жега. Труда, който полагат е нечовешки. Много от тях се заразяват от пациенти и са аут от фронта. Семействата и децата им не ги виждат, защото са нонстоп в болницата. Всеки ден тук са десетки манипулации, сатурации, взимане на кръв, вливане на антибиотици и въобще лекарства, кислородни маски и ротаметри за инхалации...всичко.
 
Грижата към пациентите е всеотдайна и никога няма да се съглася с хора, които хулят и обиждат, без да са наясно на какъв огън се пекат тези хора. Съжалявам за починалите и за тъгата на техните близки. Много е тежко, но и много безотговорно да се хвърля кал върху медиците. Не ме е страх, защото вярвам на лекарите и сестрите. А им вярвам, защото виждам усилията и всеотдайността към всеки един пациент. Те са истински професионалисти и разбира се, че са герои.
 
Респект към и за всички на първа линия на войната срещу ковид! Носете маски, хора и пазете лекарите, защото ще останем и без тях.
 
Автор: Владина Цекова
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 
Санитарите, лаборантите, хората, които ежедневно дезинфекцират, медицинските сестри, лекарите, завеждащите ковид отделения - благодаря и респект!
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.