Норковъдите на второ място след лекарите, редом с учителите на опашката за COVID-19 ваксини

Норковъдите на второ място след лекарите, редом с учителите на опашката за COVID-19 ваксини
05-12-2020г.
5
Гост-автор
Управляващите взеха решение относно ваксинацията за COVID-19 и фермите за норки у нас.
 
Вместо управляващите да затворят фермите за норки, заради огромният риск за човешкото здраве и жестокото отношение към животните в тях, те ги възнаграждават, като поставят норковъдите на второ място след лекарите, редом с учителите на опашката за COVID-19 ваксини.
 
Норковъдите ще изпреварят служителите на МВР, хората над 65 години и хронично болните. Управляващите показват, че дори рискът за човешкото здраве не е достатъчен да наруши покровителствената държавна политика към фирмата на един олигарх. Докато хиляди малки бизнеси се унищожават заради рискът от COVID-19, фермите се облагодетелстват с приоритетна, безплатна ваксина.
 
Не е ясно дали това е опит да се замажат очите на хората, че ваксинирайки работещите във фермите, ще бъде премахнат риска от разпространение на коронавируса. Според учените новооткритата мутация на COVID-19 при норки в Дания, наречена Клъстер 5, може да направи разработваните ваксини неефективни. Мутацията е с намалена чувствителност към антитела, което я прави още по-опасна.
 
Има ли COVID-19 при норките в България обаче?
 
Програмата за контрол и превенция на COVID-19 при норки в България, приета през август и целяща да открие дали са заразени българските норки, явно е ударила на камък. Изискването на програмата е да се тестват минимум по 3 норки на седмица от всяка ферма, което означава, че до сега трябва да са тествани 102 норки. По данни на БАБХ обаче до 20ти октомври са тествани ОБЩО 3 норки, а копия от резултатите и протоколи от изследванията ни бяха отказани под предтекст, че липсва обществен интерес, а данните представляват “търговска тайна”. Беше ни предоставено несъгласие на трето лице (фермите за норки) със следния мотив:
 
"Разкриването на такава, чувствителна в настоящият момент информация пред трети лица би могло да доведе до осъществяването на нелоялна конкуренция, а също така до спекулации и интерпретации..."
 
За да не спекулираме ще ви оставим без отговор следните въпроси - Ако 3-те тествани норки са отрицателни, защо копията от резултатите им се крият толкова яростно от институциите? Защо, след днешното признание на институциите за огромния риск върху човешкото здраве от фермите за норки, месеци наред институциите мълчаха и не предупредиха обществеността за тази опасност? И защо след като е толкова голяма опасността, фермите продължават да функционират, а не се затварят, така както хиляди български фирми от средния и дребен бизнес?
 
Източник: КАЖИ

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.