Нивото на маститите мейнстрийм медии. Кир, боза и утайка.

Нивото на маститите мейнстрийм медии. Кир, боза и утайка.
02-08-2021г.
173
Ирини Зикидис
Чудесна статия в Дневник, препечатана от Дойче Веле. Сочна, хлъзгава и мазна. Чета и пищя "Ах, вие каква сте мърш@ безподобна".
От една страна все още ни се пробутва претоплената манджа за "клетите бежанци, бягащи от сатрапа Асад" (снимката на чернокожите мъже от Камерун е чудесна!), но от друга, внимателно ни се подпъхва подмяната - отговорните за миграционната криза вече не са либералните елити. Онези либерални елити, които ни внушиха през 2015, че Европа е длъжна да приюти огромни маси непроверени "сирийски бежанци" от Афганистан, Пакистан, Сомалия и Еритрея. Онези либерални елити, които не само отвориха широко вратите на Европа, но и обявиха за фашизирано наци всеки разумен глас, предупреждаващ за последствията от наплива на милиони мъже мюсюлмани на стария континент. Кой знае защо, статията не дава отговор на простичкия въпрос - а защо европейските политици чисто и просто не затворят вратата на Европа за незаконни мигранти, а вместо това се крият зад чучелата на бутафорните злодеи от Дамаск, Минск и Москва?
Статията започва така: "Ахмад продава халва във Вилнюс, столицата на Литва. Той е от Алепо, но след като войските на Башар Асад разрушават града, тръгва през Турция и накрая стига до Литва."
Асад бил разрушил града, боже мили.
Тук бих искала да напомня на грантовия планктон от двете медии няколко факта, и да им покажа какво значи да уважаваш доказателствения материал. Даже им прилагам западни източници, за да си припомнят що е то журналистика:
- Преди войната Алепо е градът с най-многобройно население в Сирия (над 2.5 млн. души), обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. В града живеят араби, кюрди, тюркмени, арменци, черкези, и пак там се намира една от най-големите християнски общности в Близкия Изток;
- През 2012 година Алепо е подложен на масирани терористични атаки от страна на фронт ан Нусра (клонът на ал Кайда в Сирия) и бригадата Ал-Таухид, които обявяват намерението си да създадат "ислямска държава"; Чувате ли, планктони продажни? Градът е разрушен от ал Кайда!
- През август 2012 Източен Алепо вече е под контрола на джихадистите, но един от техните командири Sheikh Tawfik Abu Sleiman признава, че "70% от населението подкрепя правителството на Асад";
- Започват месеци на абсолютен ад - населението е подложено на жесток терор. Мъжете са принуждавани да влизат в джихадистките групировки, а който откаже, е убит. Християните в Източен Алепо се опитват да сформират милиции, биещи се на страната на правителството, но са обречени. Населението на Източен Алепо пада на около 90 000 души. Няколко десетки хиляди шиити, християни и кюрди са избити;
- През март 2013, ан Нусра (ал Кайда) обявява Източен Алепо за "зона на шериат";
- В същото време в Западен Алепо, останал под контрола на правителството на Башар Асад, живеят милион и половина души, голяма част от които избягали от Източен в Западен Алепо;
- Междувременно са въведени в употреба безумните термини "умерени ислямисти" и "умерена опозиция", за да маскират факта, че "децата на арабската пролет", прокарващи мръсни геополитически интереси на големите играчи, са си чистак джихадисти, заклели се във вярност на Ислямска Държава. Нека видим кои са тези сладури, прочули се из цяла Сирия, не само в Алепо:
- Нур ал дин ал Зинки - обезглавиха публично 12 годишно дете;
- Сирийската свободна армия (FSA) – известни предимно с това, че техен представител изяде сърцето на убит сирийски войник, и с отвличанията и публични екзекуции.
- Ахрар Ал Шам (салафистка групировка);
- Shuhada al-Islam (Мъченици на исляма). Ислямистка групировка.
- Sham Legion. Салафистка групировка.
- Nasr Army. Съюзници на Ахрар Ал Шам и Джабхат Ал Нусра. Коалиция от различни групировки, измежду които и такива с наименования Hawks of Jihad Battalion (Батальон „Ястреби на Джихада“) и Martyrs of Tremseh Brigade (Бригада „Мъчениците от Tremseh“)
- Eza Army (Армия на славата). Съюзници с Джабхат Ал Нусра.
- 1st Coastal Division. Групировка, основана от известния терорист Абу Хамза. Съюзници на Ахрар Ал Шам и Джабхат Ал Нусра
- Ahrar Al Ashair. Няма кой знае каква информация за групата, но пък името на лидера Шейх -Rakan Al Khadir говори само по себе си. Шейховете са известни фенове на демокрацията.
- Southern Front. Ислямистка групировка, но понякога декларират че са сирийски националисти
- Sultan Murad Division. Неоосманистка групировка.
- Shamia Front (преди Jabhat al-Shamiyah). Салафистка групировка.
- Fastaqem Union. Вече част от Ахрар Ал Шам.
- Jaysh al-Islam. Салафистка групировка.
- Suqour al-Sham Brigades. Салафистка групировка.
- Ajnad al-Sham. Салафистка групировка, станала известна с това, че обезглавила сирийски генерал и набучила главата му на кол.
- През декември 2016 правителствената армия настъпва в Източен Алепо. Освободени са първо Шейх Саид, последните сгради на Рамусе, ал Амирия и Сукари. 18 000 души бягат от Източен в Западен Алепо, изпратени от куршумите на "умерената опозиция".
- Жители на Източен Алепо казват "Assad saved us" пред камерите на BBC и CNN;
- И най-големият удар срещу калната пропаганда на капките, руслановците и джасимовците. Помните ли Омран? Омран беше онова малко момче, чиято окървавена снимка в линейката не слезе от световните медии месеци наред, когато същите отразяваха 'химическата атака на Асад срещу цивилното население в Алепо'. После Омран изчезна много рязко от същите тези световни медии, по простата причина, че бащата на Омран избяга със семейството си в териториите, контролирани от Асад, и нарече Белите каски, които пуснаха снимката на Омран, джихадисти.
Та така за нивото на маститите мейнстрийм медии. Кир, боза и утайка.
Сещам се за една овца, която първо нарече освобождението на Алепо от джихадистите "злокобна трагедия", а после написа с неописуема досада, че й се налагало да обяснява след всеки атентат в сърцето на Европа, как това си е в реда на нещата. Няколко хиляди изнасилени, наръгани, заклани - голям праз. Няма да се учудя, ако целокупният розов комсомол вече е забравил за плюшените мечета и собствената си непростима вина за поругаването на Европа. Нищо, аз помня.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.