Нито една християнска държава не помогна на Армения

Нито една християнска държава не помогна на Армения
03-11-2020г.
63
Гост-автор
Ако някой си мисли, че 300 спартанци са само мит от миналото, жестоко се лъже. В момента Армения е новата Спарта и арменците се бият като 300-те спартанци срещу многократно по-многоброен противник. За тези, които не са запознати с конфликта, нека прочетат предните ми постове, а тези, които нямат представа срещу кого воюва(защитава) Армения в момента ще обясня – Армения с население от 3 милиона се отбранява напълно сама срещу Азербайджан (тюркска държава) с население 10 милиона, Турция с население 80 милиона, хиляди ислямски джихадисти-терористи и със силната военно-техническа подкрепа на Пакистан (220 милиона).
 
Някои ще си помислят , че пиша тези редове имайки лично пристрастие като арменец, но истината е ,че много международни военни експерти са изумени, че вече повече от месец арменците успяват успешно да се защитят отстъпвайки сравнително нищожни територии. Тази война е именно като войната на 300-те спартанци намерили тесен коридор в релефа на страната си (в дадения случай релефа на Нагорни Карабах/Арцах е планински), в който мачкат многократно по-многочисления противник. Иронията е, че Армения е първата страна в света приела християнството като официална държавна вяра през 301 година, а сега е оставена от целия свят да се защитава сама срещу ислямските орки. Даже военният съюзник на Армения - Русия не се намесва страхувайки се да не си навлече също война с Турция.
 
Ако Азербайджан сам беше нападнал Армения, въпреки че е 3 пъти по-голяма страна, ние арменците нямаше да търсим помощ или справедливост, а щяхме да победим за броени седмици. Това, че сега правим протести по цял свят, не е защото ни е страх, а защото ни ядосва чувството за несправедливост. Защо света допуска това, една малобройна християнска страна да бъде нападната от цяла коалиция от ислямски страни и то безнаказано? Защо нито една християнска страна или нито един съюзник на Армения не се притече на помощ на Армения, както на Азербайджан се притекоха на помощ Турция, Пакистан и много други страни? Страх от това, че ще си развалят отношенията с Ердоган и Турция ли?
 
Мразя мръсната политика и несправедливостта като цяло, но кръвта ми кипи за моите братя на тези снимки, защото една част от тях вече не са сред живите. Победата пак ще е наша, аз съм напълно сигурен в това, защото знам и познавам много добре духа и куража на моя народ. Моите уважения към всички кавказски народи (без азерите, защото те не са кавказци), защото всички кавказци са силни войни, бойци и войници, но истината е ,че най-силните войни са арменците и чеченците.
 
Автор: Мушо Манукян
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.