Николай Милчев: Третата световна война, Бог да е на помощ на мира

Николай Милчев: Третата световна война, Бог да е на помощ на мира
08-02-2022г.
90
Гост-автор
Снощи стоях по нощите да следя срещата на Путин с Макрон в Кремъл.
Гледам и кадри, които Руската телевизия излъчва от Украйна. Бабички и деца с дървени автомати се учат да стрелят по руския враг. Провеждат се учения и в тях са се омесили истински украински войници с цивилно население. Едните с истински автомати, другите – с дървени, и стрелят. Изнасят се даже учебно ранени и убити.
Следват други кадри от спортни състезания, при които фенове скандират ужасяващи патриотични текстове и пеят:
Убий московеца, убий,
а после бързо го заравяй!
От наша – от натовска страна, с месеци се показва обратното – побеснял и неадекватен Путин, който всеки момент ще нападне Украйна, струпани руски войски по границата, учения на стотици хиляди войски в Беларус.
Чух за пресмятания, че още в първите дни от нахлуването на Русия в Украйна цивилните убити ще бъдат поне петдесет хиляди, че руснаците ще влязат в Киев за 48 часа, а президентът на Щатите Байдън заяви, че всичко зависи от това, как ще се събуди сутринта Путин.
Това вече не е пропаганда – това е война. Абсолютна война, която е в бъдещето, в гените ни и в поколенията.
Дали тази война ще стане гореща, или ще се размине с дрънкане на оръжие, е отделен въпрос. Но и от едната, и от другата страна е пълно с поразени мозъци, с психически травми, с изгорени мостове, връзки и любови, с поразена култура и история. На тяхно място са посети омраза и огън. На тяхно място е нищото.
Живеем непоносимо, жестоко и убийствено. Непоносимо е да се мразим, жестоко е да сме разделени, убийствено е да продължаваме така.
Поляци срещу руснаци, руснаци срещу украинци, руснаци срещу американци, американци срещу китайци и руснаци, македонци срещу българи, българи срещу македонци и сърби – всички срещу всички. И всички сме светци, до един. И истината ни е в джоба.
Страхотна цивилизация си причинихме в началото на 21 век, няма що - да треперим дали няма да изгинем.
Войната ни изпепели, а ние чакаме да почне. И ще е така, докато някои си натъпчат бездънната гуша с още милиарди, а други се навластват в разврат, диктат, лъжи и сенилност.
Бог да е на помощ на мира, дето го няма и не го е имало…
 
   Автор: Николай Милчев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.