Николай Михайлов: Никой български политик не може да понесе натиска за Северна Македония

Николай Михайлов: Никой български политик не може да понесе натиска за Северна Македония
18-12-2021г.
98
Гост-автор

Общонационалната тревога има устойчиви основания и това е нещо, което „не може да се анулира от Кирил и Асен след една символична и в известен смисъл реална победа, доколкото им е връчена възможност да управляват“. Това каза пред БНР д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов.

„Не мисля, че има особени основания за някакво облекчение.“

„Борисов за мен от ден първи на неговата интронизация е една тежка политическа аномалия, нещо по-лошо – дълбок културен дефект, направо казано срам за нацията, срам за всички, които го подкрепяха. (...) Това, че Борисов е евакуиран частично от българския телевизионен екран, инструмент на омагьосването на нацията през тези 12 години и на нейната деградация, е за мен велико облекчение. И в този смисъл те са през това обстоятелство добре дошли. Иначе аз съм се отказал отдавна да бъда наивен. Ще ги съдя по резултатите“, посочи Михайлов.

„Става дума за една победа на „светите братя“ Кирил и Асен (със симпатична ирония го казвам) Представлява удар срещу една много мощно деградираща политическа и манталитетна сила.“

„Има две неща, които правят смяната на властта приемлива – първо натискът върху българския прокурор, който нарича Борисов „шефе“, и, второ, фигурата на Бойко Борисов, която е притисната, засега символично“, заяви д-р Николай Михайлов в предаването „Политически НЕкоректно“.

По думите му „от КТБ до „Хемус“ това, което става, е страшно“.

Наивно е обаче да се мисли за наказуемост на беззаконието в структурата на стихийно пазарно, турбокапиталистическо управление, каквото представлява българското управление от 89 г. насам, смята Михайлов.

   Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.