НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ Е ОТГОВОРЕН

НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ Е ОТГОВОРЕН
18-02-2021г.
35
Гост-автор
С професионален интерес гледам как се подхвърля топката на отговорността между безотговорните фактори. И от работата си мога да ви кажа, че най-накрая вероятно всички ще са в бял костюм и невинни, а убитото дете - виновно, че е стъпило на кабела. И всичко това идва точно от законодателството.
В законите ни има колективна размита безотговорност. Когато законите се правят от престъпници на власт, те се правят така, че никой да не може да търси отговорност от тях. Факт е, че повечето закони дори не кореспондират помежду си, противоречат си, а за някои неща има законодателна пропаст кой отговаря за тях. В мътна вода не само се ловят много пари, но и се извършват убийства, които остават безнаказани.
Затова и и ИСКАМ промяна в законодателството, която ясно да регламентира кой е отговорен във всеки един случай на неизгодни сделки, незаконосъобразни актове, липса на контрол и безхаберие. Защото общината е собственик на улиците и трябва да си следи какво се случва по тях, включително шахти, кабели, стърчащи железа, сняг и прочие. А не да седи и да се чуди чий бил кабела! Абсурдно, нелепо и престъпно!
Когато некадърници пишат законите, стигаме дотам, че престъпници ни управляват и остават безнаказани. Никой за нищо не е отговорен от управляващите. ДОКОГА? Дори да искаме да ги съдим за престъпленията им, така са си направили законите, че да не се стигне до осъдителни присъди, защото законите са си ги направили те.
И промяната трябва да започне точно от законодателството. За да може да се търси отговорност, и всеки управляващ да знае, че всяка една грешка няма да му се размине безнаказано. Защото, когато се носи ЛИЧНА отговорност, по съвсем друг начин се разсъждава. Да напомням ли колко случаи има, когато България е осъдена в Страсбург, и плаща държавата. А зад това стоят стотици и хиляди управляващи, които са си правили каквото си искат, нарушавали са закона, а ние сме плащали за техните грешки!
Трябва да има край на колективната безотговорност на престъпниците с бели якички. Защото тя убива!
  
   Автор: Елена Гунчева,фб

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.