Нямало смисъл да се гласува?!

Нямало смисъл да се гласува?!
14-11-2021г.
19
Гост-автор

Радослав Бимбалов:

Попадам пак на шумни опити за мисли, че най-разумното днес е да си съберем чукалата, да се махнем, щото нямало смисъл да гласуваме.

На път към моята секция си мисля, че като се върна вкъщи ще обясня на четиригодишната си дъщеря къде съм бил и какво съм правил. Ще й разкажа, че в този специален ден мислим не само за себе си, но и за хората, които познаваме. Лелката в оня магазин, от който купуваме любимия й кашкавал. Лекарят, на когото до съвсем скоро казваше “чичо додок”. Че дори и за хора, които не познаваме лично - като актьорите в кукления спектакъл, дето го знае наизуст. Или шофьора на оня голям “бетроновоз” на строежа до нас.

Дъщеря ми е умно дете. Ще разбере, защото знае, че не живеем сами в този град, в тази страна. Интуитивно осъзнава, че имаме нужда от повече неща, които ние сами можем да си направим, произведем или изпълним.

Дъщеря ми е на четири, но съм убеден, че може да разбере смисъла на думата “общество”, дори и все още да не й трябва самата дума.

Говорете за тези неща с децата си, моля ви. За да може някой ден да има по-малко хора, които в такива дни да казват “не ми пука”.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.