Няма какво да се лъжем, ние сме една разделена нация

Няма какво да се лъжем, ние сме една разделена нация
27-10-2021г.
29
Гост-автор
Няма какво да се лъжем, ние сме една разделена нация. Според учени от университета във Перникбург в момента българите сме разделени на 5 основни групи.
Важно е да знаеш към коя група принадлежиш!!!
ПОПЪЛНИ ТОЗИ ТЕСТ И ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТГОВОРИ НА НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ!!! И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ТОЧНО КАКЪВ ТИП СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРИН СИ!!!
TESTAT E DALAK
01. КАКВА Е ФОРМАТА НА ЗЕМЯТА?
А) Аз съм от онези все по-рядко срещаши се хора, които обичат да правят добро. Ето, вчера например, купих от "Савини" един кето хляб от джуркано просо с портокалови корички: половината го дадох на един бездомник, а другата половина — на ято обезверени гълъби. Сърцето ми се къса като гледам какви гадости ядат гълъбите. В този смисъл, формата на Земята няма никакво значение: не е важно дали е кръгла или осмоъгълна, важното е да правим добро на тази Земя. Ех, колко хубаво го казах!
Б) Не ви ли омръзна да ни разделяте и разединявате!? Който иска да живее на кръгла Земя, който иска да живее на плоска Земя — това си е личен избор на всеки един. Независимо на каква Земя живеем, важното е да се разбираме, да си пием крафт-биричките, да слушаме супер яката музика и да случваме вълшебно добри нещица.
В) Аз съм толерантен човек, но истински се вбесявам, когато ме притискат с въпроси за формата на Земята. Вбесявам се и когато някакви умници ми налагат гледната си точка за земната кръглост. Супер ме дразнят тези нетолерантни подходи, честно.
Г) Плоска е. Пешо — момчето, което приготвя наргилетата в шиша-бара — каза, че е ходил до края на Земята: пада се малко след "Люлин" някъде, преди Сърбия. Човек, който приготвя най-яките наргилета, никога не лъже.
Д) Определям се като грамотен човек, който чете и се интересува много. Мненията в интернет са разнопосочни, поради което ми е трудно да Ви дам категоричен отговор. Наскоро в един коментар ми попадна извадка от изследване на д-р Манфред от Гутенбергския земен институт, който споделя, че Земята може би е плоска. В същото време друг учен, на чието мнение особено държа, а именно проф. Щойтенберг от Шибидахския технологичен институт е категоричен, че Земята е трапец. Според мен Земята като цяло е кръгла с известни елементи на плоскост.
02. КОГА ЗА ПОСЛЕДНО ВИДЯХТЕ РЕПТИЛ?
А) Лично не съм виждал, но кандидатствах при тях по една програма. Нали обичам да правя добри неща, та ми беше хрумнала супер яка идея: хората да си дарят изтривалките от входните врати, с доброволци да ги съеденим в един огромен "килим на доброто посрещане" и да го изтипосаме пред "Терминал 2". За да видят чужденците като кацнат, че тук живеят добри хора. Щеше да бъде супер мащабно, като Кристо малко. За съжаление не ме одобриха.
Б) Отвратително е колко разделени сме, непрестанно се делим по някакъв показател — делим се на рептили и нерептили, на супер готини и свежи хипстър-пичове като мен и на тъпаци. Няма никакво значение какви сме, ако се събираме заедно, откриваме добрите си страни, бъркаме коктейлчета и мъдрим умности тугедър.
В) Не мога да разбера как се осмелявате да ме обвинявате в нетолерантност към рептилите!? Ти знаеш ли, че като ми отвориш "Инстаграм"-а в бекграунда на всяко второ селфи има рептил, бе!? Седнал той на мен да ми обяснява какво било толерантност!!!
Г) Да, пред шиша-бара. Нямам представа откъде се взе, но с Пешо — дето прави наргилетата — десет минути го гледаме как не може да паркира "Спарк"-а на място за "Майбах". И Пешо вика: "Тоя е пълен рептил, батко!"
Д) Да, в "Лидл". Не знам дали сте гледали сайта на галерията "Муксентинер", фантастично изкуство. Там има колекция от стари холандски майстори, които са рисували рептили още едно време, може и на мемета да са Ви попадали. Понеже съм човек, който много се интересува, чел съм и за създаването на рептилството, мога да разпознавам рептили лесно. В "Лидл" бяха двама, купиха си балсам за коса с кленов сироп, което само по себе си е в известна степен малко като доказателство. Нормалните хора си купуваме такива неща от "DM", защото, нали, там съм човек, нали, там пазарувам, нали.
03. СТРАХ ЛИ ВИ Е ОТ ДЖЕНДЪРИ?
А) Напротив: не просто не ме е страх, ами направо ги обожавам. Преди малко повече от две години имах страхотна идея, кандидатствах с нея по един проект — да направя ферма за джендъри. Да могат вътре джендърите да тичат свободно, хората да ги гледат, да могат и да ги пипнат, да им подхвърлят бонбони и всякакви лакомства. Дори един високопставен служител от ЕС ми каза, че идеята ми е феноменална. За съжаление дойде пандемията и проекта ми не намери място в Плана за възстановяване, но аз не се обезкуражавам лесно.
Б) Страх ме е от това, че сме разделени. И това разделение — на джендъри и неджендъри — ни отдалечава от възможността да чилваме заедно, да случваме активитис заедно и да правим красота.
В) Толерантен съм към джендърите, определено. Но — само на вас ви казвам — изпитвам и лек страх. Нямам нищо против тях, но и като видя джендър, три пъти си погалвам е това синьо око против уроки, което си нося в джоба.
Г) Да, пред шиша-бара. Нямам представа откъде се взе, но с Пешо — дето прави наргилетата — десет минути го гледаме как не може да паркира "Спарк"-а на място за "Майбах". И Пешо вика: "Тоя е пълен джендър, батко!"
Д) Не ме е страх, защото знам как да се предпазя — чел съм много по темата и в епохата на интернет да намериш решение как да се защитиш от джендъри е елементарно. Не знаех, но от изледването на доц. Континбаум от Университета за национално и световно стопанство в Осака, което една приятелка от "Фейсбук" любезно беше публикувала като статус разбрах, че джендърите най-много се страхували от ориз. Вие представяте ли си, от ориз!? Най-ефективно е, когато си сложиш по няколко зрънца ориз в чорапите, преди да се обуеш — връзката между чорапа, чепика, ориза и земята създава супер силно защитно био поле.
04. ВАКСИНИРАН ЛИ СТЕ?
А) За мен не е важно на мен да ми е добре, важно ми е другите да са добре. Много съм емпатичен като натюрел. Когато дойде датата ми за първа доза, взех едно бездомно коте от улицата и настоявах него да го ваксинират, наместо мен. Сърцето ми се къса като ги гледам тия бездомни неваксинирани котета. В началото докторката не искаше, но аз ѝ дадох 200 евро и тя боцна котенцето с "Модерна".
На втора доза пак дадох 200 евро, но помолих лекаря да ми изсипе ваксината в устата. И така — с пълна с ваксина уста — беж към най-близката църква, където изплюх ваксината върху една икона. Така много неваксинирани вярващи като целуват иконата, поне малко от малко ще се ваксинират.
Б) Цялата идея на това разделение е да не можем да правим талантливи неща. Не можем да се събираме заедно и да криейтваме турбо добри работи, защото имаме неваксинирани другари. Аз няма да ви кажа дали съм ваксиниран, защото това е недопустимо навлизне в личното ми пространство.
В) Много съм толерантен, но тия ваксинираните направо ме вбесяват! Отивам вчера на мол, оня на вратата ще ми иска сертификат. Аз, който от толерантност никому нищо не съм поискал, той на мене ще ми иска. Такъв шамар му отвъртях, така му креснах за тая негова провокация към особата ми, че направо не е истина.
Г) Разбира се. Седим си в шиша-бара, влизат куки на проверка, един балък седеше там, засмукал наргата, ония отиват при него, а-у, 5 бона глоба. Аз не съм балък: по-добре да умра от ваксина, отколкото да дам 5 бона на тая тъпа държава.
Д) Като човек, който чете и се информира, естествено аз съм на страната на науката. Нямам против ваксините, но още не съм се ваксинирал, защото в България не се предлага ваксината "Спутник" — единствената ваксина без чип.
05. ЧУВСТВАШ ЛИ СЕ ПРЯКА ЖЕРТВА НА СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ?
А) Не, но много искам да бъда част от нея. Вярвам, че съм от онези все по-рядко срещаши се хора, които с идеите и добротата си могат да превърнат световната конспирация в нещо полезно за всички нас.
Б) Световната конспирация ме дразни, защото си правят отделни партита от нас. Живеем в свят, в който всичко се шерва и споделя, всички сме свързани, не е нужно да се делим на випове и невипове. Колко хубаво би било да уъркаутваме заедно, да ядем бургери, да забъркваме чудесности и да се наслаждаваме на живота и ей на онова цветенце там, в онази сладка супер чаровна саксийка от "IKEA".
В) Като цяло съм толерантен човек, но толерантността ми към световната конспирация е нулева. Сигурно съм блокирал над 200 световни конспиратори в интернет.
Г) Стига да не дигнат цената на тютюна за наргилета, немам проблем със световната конспирация.
Д) Нескромно, но мисля, че познанията ми далеч надхвърлят тези на цялата световна конспирация, умножено по две. Отдавна съм ги разкрил и им знам номерата. Не ме е страх от мишоци, покрили се в скъпите си кабинети, които си мислят, че дърпат конците на човечеството. Лично съм ходил на врачка, която прави магия за премахване на конци, така че аз кукла на конци не съм.
ПРИ ПРЕОБЛАДАВАЩИ ОТГОВОРИ "А":
Ти си от онези изключителни българи, за които добродата, така да се каже социалното, абе един вид емпатията са водещи. С хора като теб тази нация ще стигне далеч, а скоро ще дойде времето, в което за нас ще говорят като за най-добрата нация на плоската ни Земя.
ПРИ ПРЕОБЛАДАВАЩИ ОТГОВОРИ "Б":
Ти си от онези цветни по душа креативни хора, които създават красота и боравят ярко в стремежа си да са чудати реалисти. Твоето джиджи-биджи мислене ще оформи новото потребителско мислене и те ще се превърнеш в много важна част от развитието на нашия пазар. Отвореността ти към света ще ни постави до другите отворени държави, и заедно с тях ние ще пием бирички и ще си бърборим край крафт-огнището, на което ще къкри веган-супичка от свободни домати.
ПРИ ПРЕОБЛАДАВЩИ ОТГОВОРИ "В":
Нашата нация винаги се е гордяла с хора като теб: толерантни по природа, но и познаващи границите. Хора като теб ще имат ролята на морални компаси в бъдещето, а без морални компаси като теб всички сме у киреча на миналото.
ПРИ ПРЕОБЛАДАВАЩИ ОТГОВОРИ "Г":
Ти си най-доброто, което образователната ни система е произвела през годините. Едновременно си модерен, но и ориенталски свързан, което ни позволява спокойно да те определим като квартален космополит. Можеш да си го напишеш на визитката.
ПРИ ПРЕОБЛАДАВАЩИ ОТГОВОРИ "Д":
Без наука и без знание няма да стигнем доникъде, и точно хора като теб ще играят ролята на морски фарове, които ще осветяват мътното и студено море на незнанието. Ти си от онази група българи, които имат огромен интелектуален потенциал, и само още един-два научни труда, публикувани във "Фейсбук", те делят от бляскава академична кариера.
 
   Автор: Мартин Димитров, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.