НЯМА ДЕН БЕЗ ДА ЛЪСНАТ ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕРБ!

НЯМА ДЕН БЕЗ ДА ЛЪСНАТ ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕРБ!
22-10-2021г.
15
Гост-автор
Злоупотреби с над 30 млн. лв. субсидии в две транспортни фирми в Пловдив и в Асеновград разкриха ДАНС и МВР. Фирмите са надписвали пътните листове с фалшиви маршрути.
В същото време EUROCOM.BG съобщава:
"Министърът на икономиката Даниела Везиева обяви резултатите от направения анализ за ефективността и устойчивостта на процедурите по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020".
За периода 2014-2020 г. са сключени 2914 договора по проектни предложения на стойност 2,6 млрд.
От тях 930 проекта в Северозападен регион, който бе приоритетен през целия програмен период.
Стойността на проектите там е 478 млн. лв.
Почти една трета от нередностите, които са общо 333, са в приоритетния за държавата Северозападен регион - 94 и са със стойност на корекция 24 млн.
Най-много от нередностите са свързани с провеждането на обществени поръчки.
"От анализа излизат на преден план 42 броя нередности, регистрирани в IT сектора", посочи Везиева.
"Фирми регистрират, че работят в Северозападен регион, а трудовите договори и работещите са на други места", уточни тя.
"Идеята на този извод е да покажем, че държавата наистина се опитва да подпомогне бизнеса чрез грантовите схеми и е важно да виждаме ефекта от всеки един лев, който държавата инвестира в бизнеса и го подпомага. Косвените ефекти, които търсихме, приоритизирайки Северозападен регион, всъщност не ги отчитаме - нито се е подобрила жизнената среда в този регион, нито е намаляла вътрешната емиграция. Затова в следващите мерки, предвидени за целия план на възстановяване, управляващия орган заедно с консултанти, ще разработи допълнителни мерки за контрол, които да бъдат опростени и да дават ефект от контрола", каз още министър Везиева. И допълни:
"Към този момент имаме образувани две допроизводствени следствия през Европейската прокуратура, а проверките продължават".
 
   Автор: Любо Кольовски, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.