“НЯК’ВА МЕЧКА”

“НЯК’ВА МЕЧКА”
05-07-2021г.
77
Гост-автор
 
Снимките, които виждате по-долу не са от BLM, нито от някой антиправителствен протест. Те са от протест за едно куче.
2018-та година, 2-ма полицаи в Барселона се доближават до бездомник, който лежи на земята с кучето си - Сота, за да му поискат идентификация... Кучето, разбира се, пази стопанина си и не дава да се доближат. Според единия полицай кучето уж започва да буйства и го ухапва по ръката (пиша “уж”, защото версията му се разминава с тази на очевидци). В този момент полицаят вади пистолета си и застрелва Сота в главата. Клипчетата от това как кучето лежи на земята и маха с опашка в последните си мигове, докато собственикът ѝ не е на себе си, разтърсиха цялата държава. Още същата вечер се събраха хиляди души в различни градове на Испания. Изписаха се две реки мастило по вестниците. Стигна се до безредици. ВСИЧКИ искаха правосъдие за Сота. Никъде, никой не написа коментар против протестите. Никой не написа, че това е само “ня’кво си куче”. Доколкото помня полицаят беше свален от служба и до ден днешен се водят дела срещу него от различни организации. Дори версията му да беше истина и да е било при самозащита, никой не възрази, че това да застреляш животно, което е нападнало, защото се е почувствало застрашено е НЕДОПУСТИМО.
В Шри Ланка присъдата за убийство на слон е СМЪРТ.
В България не е така.
В България отиваш, навираш се в хралупата на мечка, тя те напада и после цЕло село иска да застрелят мечката,а кметът на селото не вижда нищо нередно. Някои недоволстват, а други им се чудят какво са тръгнали да се впрягат, понеже това било само “ня’ква си мечка”. WTF???? Ако такова нещо се случи в друга държава вече ще е образувана жива верига около резервата за мечки.
Господи, нали беше българин?
Налей им малко мозък в главите! Не може да сме толкова прости! Престъпно прости! Не може да не уважаваме нищо и никой! Не може да продължаваме да вярваме, че “каквото не се оправя с бой, се оправя с много бой”. Не може решението ВИНАГИ да е насилие. Не може 2021 година, когато детето ти не слуша, някой да използва изрази като “бий му два шамара да млъкне”. Бием си децата, бием си жените, убиваме си животните. Толкова сме умни и напреднали, че за всичко си имаме решение - бой и убийства. А когато група хора се опита да защити животно, те биват наричани “луди”, “ненормални”, “истерици”, понеже това било само “ня’кво си животно”! Някой не вижда ли нещо психопатско във всичко това? Нали все ревете за децата, та децата... На това ли ги учите? Такива ли искате да ви видят и запомнят?
И НЕ, не е “ня’ква си мечка”, а живо същество!
И ако не го виждаш по този начин, значи имаш сериозен проблем.
И ако болката на друго живо същество те оставя безразличен, то тогава този, който има нужда от помощ си ТИ!!!
 
    Автор: Габриела Нолмпорта, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.