Няколко семпли молби към съгражданите и съселяните

Няколко семпли молби към съгражданите и съселяните
27-06-2022г.
64
Гост-автор

Лято! Акция ЧИСТО 
Моите семпли молби към съгражданите и съселяните:
1.Фасовете не изхвърляйте от прозорците на колите си. Изхвърлете невъзпитанието си. Задължително през преден ляв прозорец. 
2. Фасовете не изхвърляйте от балкона си. Животът в града не е селски двор 
3. Фасовете не изхвърляйте на плажа. Пясъкът скрива фаса, не скрива простотията.
4. Опаковките от вафли, чипс и лакомства не изхвърляйте където ви падне. Огледайте се за кошче. Ако няма - имате джоб или чанта
5. Старите дрехи и обувки изхвърляйте в определените места за дарения. Изсипани около кофите за боклук издават само безкултурието ви.
6. Старите мебели подарете или предайте за реставриране в специалните центрове. Когато мислиш и за другите, душата е доволна. Някой може да мечтае точно за маса като вашата изхвърлена
7. Изхвърляйте боклуците разделно, дори да нямате контейнери за пластмаса, стъкло и хартия пред дома си. Навиците се възпитават.
8. Дъвките изплюйте в станиол или хартиена опаковка и изхвърлете в коша. Често птици умират от залепени човки, мислейки че изплютата дъвка е троха. Черните петна по тротоарите са всъщност изплюти дъвки от невъзпитани хора
9. Презервативите изхвърляйте загънати в плик или хартия и в коша за боклук. Парковете и плажовете може и да са ви любимо място за секс, но прибирайте презервативите си. Всъщност - поздравления, че все пак ги използвате.
10. Морето, езерата, язовирите, реките не са ви бездънна яма, в която да изхвърляте печки, телевизори, мивки, вани, прозорци, врати и гуми. Рибите си имат дом и нямат нужда от преобзавеждане
11. Използвайте по-икономично хартията. Пишете двустранно на листовете. Изпращайте електронни покани за сватба или тържество или канете лично,  а не с хартиени. Знайте, че поканите са никому ненужни след получаването и често попадат в кошчето за боклук вед на га. 
12. Найлоновите пликчета, с които си занасяте продуктите у дома, са вече отживелица. Пазарувайте с кошница, мрежа или чанта от плат. Удобно, практично и не пълните чекмеджетата с найлони, а по поляните няма да се търкалят пликчета. 
13. Купувайте кафето си във ваша лична чаша или порцеланова такава на заведението. Пластмасовите и картонените са боклук.
14. Пластмасови и хартиени посуда и прибори вече отдавна не са част от ежедневието и празника ви. Сламките от пластмаса също. Използвайте онзи красив сервиз на цветя и приборите, забравени в шкафа. Гостите ще забележат това.
15. Ударете мислено шамар на човек, който видите, че хвърля боклук на земята пред очите ви. Ако го ударите истински, рискувате. 
16. Не изхвърляйте хляб и храна. Купувайте умерено и ако остане храна - дарете я на някой нуждаещ се около вас.
17. Намалете употребата на препарати с доминиращ химичен състав. Петна могат да се почистят и с бабини рецепти. 
18. Мислете как да се унищожи боклука на бунищата и като измислите, съобщете, че е спешно
19. Пестете водата. Всякак. Особено когато си миете зъбите, чешмата може да НЕ тече. 
20. Почиствайте винаги след разходката на вашето куче. Като настъпиш лайно може и да е на щастие, но издава безкултурие. 
21. Давайте личен пример и не чакайте някой да ви благодари.  ЧИСТОто го могат всички. Пробвайте
/ Точките са точно 21. 21 дена са необходими, за да добием навик за нещо. Така че, ако си хвърляте фаса там, където трябва, ще сте добили добър и полезен навик. Ако пък спрете да пушите, ще зарадвате близките си. Радостта - и тя е нави

    Автор: Владина Цекова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.