Невероятните, нелепи, тъпи и необясними приключения на нашите политици

Невероятните, нелепи, тъпи и необясними приключения на нашите политици
06-03-2022г.
66
Гост-автор

Автор: Любо Кольовски

Нашите управници, депутати, министри, политици и други комедианти притежават уникалното качество непрекъснато да се вкарват в някакви невероятни, нелепи, тъпи и необясними приключения.
 
Поредният такъв сюжет е спречкването между посолството на Русия и сбърканото ни правителство по повод един пост на Н. Пр. Митрофанова, МВнР и премиера Кирил.
 
Както стана известно, Митрофанова написала нещо в пост на посолството, но текстът бил изггубен в превода, а премиерът я привикал за обяснение, но тя пък хукнала да поднася венци и цветя на вр. Шипка. Всичко това ВЕДНАГА бе разшифровано в дълбочина от нашите дипломати и се почна една разправия, не ти е работа!
 
Малко по-късно се разбра, че премиерът не знае колко струва един хляб в България, а министърът на отбраната не знае каква е числеността на личния състав на въоръжените сили на България, но иначе е много вещ в дипломацията и НАТО.
 
Министърът на транспорта пък се меракладисал да удари Русия, като затвори пристанищата във Варна и Бургас за руски кораби.
 
Министърът на туризма раздава по 40 лв. дневно на бежанец от Украйна, обаче министърът на социалната политика не казва защо не раздава по 40 лв. на ден на пенсионерите, които живеят под прага на бедността, разбирай мизерията.
 
Авторите на тези откровени управленски и политически изгъзици не може да не знаят и предполагат какви бомби със закъснител залагат и тези бомби ще гръмнат след месец - два, когато ще стане ясно, че 40-те лева за украинските бежанци ще свършат, самите бежанци ще отидат някъде на Запад, а пенсионерите с минимална пенсия ще останат.
 
Не всички, разбира се, но някои от тях все пак ще оцелеят.
 
Украинските бежанци, които засега са са повече от 1 млн. 200 хил. ще си намерят работа на Запад, като заемат работните места на българите в Германия, Франция, Италия, Испания и др. и това ще бъде целенасочена политика, а българите от изброените държави в ЕС ще се върнат у нас и ще берат коприва и лапад.
 
Чудя се дали в главите на нашите министри прехвърчат подобни мисли и преположения?
А дотогава Митрофанова и руските шпиони ще бъдат по-важни дори и от тока, газа, парното, водата и цената на хляба - величини, които премиерът не познава в тяхното цифрово изражение.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.