НЕСЪНУВАНАТА МЕЧТА НА СВЕТОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО

НЕСЪНУВАНАТА МЕЧТА НА СВЕТОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО
31-07-2021г.
71
Степан Поляков
Изобщо не е въпрос за ваксинирането или не, не е някакъв фундаментален pros and cons. А хладно да пресметнем какво спечели Правителството, всяко правителство, от Ковид-19. Това е неговата несънувана, никога непостигана и вече - сбъдната мечта.
- Може да ти увеличи данъците - взаимопомощ и солидарност. Вече го направи, някой ще трябва да плати "безплатните" ваксини.
- Може да ти вдигне безогледно цените - вече го направи. Непрекъсната инфлация и намаляване на БВП заради Ковид, това вече са официализирани теми сред световните мейнстрийм икономисти и финансисти.
- Може да не те пусне да излизаш от страната по Ковид-причини.
- Може да не те пусне да се прибереш в страната си.
- Може тотално и по всякакви начини да ти затвори устата с довода, че разпространяваш "псевдонаучни тези", които не отговарят на Науката. Толкова!
- Може да затвори театри, литературни четения и всякакви други сборища, където е възможно да се чуе критично мнение срещу Мерките.
- Може да ти продава всякакви тестове и тестчета на стократна цена от себестойността им. Сам ли ще вземеш да ги произвеждаш?
- Може да ти казва с какво точно и от кого произведено да се ваксинираш. Правителството вече е сключило търговски договори и комисионите са раздадени. Както и в горната точка.
- Може, когато реши, че си тотално излудял, през 2021-а за успокоение да ти пусне Европейско или Олимпиада без публика от 2020-а. Знае, че и това ще преглътнеш. Кога и къде са се провели тези събития вече един Господ знае /това е шега/.
- Може да ти забрани да се виждаш с повече от трима души наведнъж. Ако поиска и с повече от един.
- Може да те лиши от правото ти на работа.
- Може да те затвори в затвор без обяснения. Може и, за да ти е още по-гадно, в луксозен хотел за неопределено време. а после ти ще трябва да платиш сметката. Все с формулировката "карантина". А като не можеш да я платиш - вече легално в затвора.
- Може да те лиши от най-съкровени празници с близките - Коледа, Рождество, рождени дни, годишнини. За скръбните събития дори да не говорим - там бе проявено неприкрито садистично злорадство.
- Може да те лиши от право на придвижване - което пак е затвор.
- Може да те накара да пазаруваш и си биеш ваксини до безкрай. Всяка година три нови щама и, съответно, три нови разработки от трима монополисти. Договорите вече са сключени, само ще ти обявят в какво количество.
- Може да лиши децата ти от право на образование, докато не реши, че мозъците им вече са достатъчно размекнати и са готови за изрядни граждани на Новия ред.
- Може да се разправи, както си иска, с когото си иска, с които си иска, без никой да му създаде главоболия. Хората са достатъчно разделени. Репресия срещу всекиго ще предизвика огромно удоволствие, дори наслада, у по-малко репресираните групи.
Как премина 20-и век? В огромна степен под косматата мъртвешка сянка на Комунизма, Нацизма и Фашизма. Вождове, Фюрери, Дучета опитваха да прокарат, колкото може повече елементи от всичко това. Успяваха - къде по-успешно, къде с по-слаб резултат. Това траеше години, понякога десетилетия. Но едно се разпадаше, друго бе осмивано, докато не се превърне в закон-пародия.
Но никой никога не е очаквал, че този абсолютен, невиждан никога, тоталитаризъм, антихуманизъм, облечен в кухи фрази за хуманност, може да бъде въведен за само една година в пълен комплект от всички репресивни мерки. Всъщност имало е Някой с много информация в какво дебилно, уплашено консуматорско стадо са превърнати хората от така наречения демократичен свят. А най-лесно те приеха, че "Не се знае, разбира се, кога ще приключи Пандемията".
Днес един германски професор по конституционно право от Свободния германски университет - хаха - заяви по "Хоризонт". "Нарушаването на човешките права не е най-приятното, разбира се, но първо трябва да оживеем."
На кой му е притрябвал такъв живот, бе, фашистка свиньо!
 
   

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.