Немците умеят да дълбаят дъното до пълен крах.

Немците умеят да дълбаят дъното до пълен крах.
14-09-2021г.
31
Гост-автор

В Германия предстоят парламентарни избори. Страната е толкова затънала в любимия на политиците енергиен преход (Energiewende), че разумът напълно отсъства. Немците умеят да дълбаят дъното до пълен крах.

Единственото възможно спасение виждам, ако властта бъде поставена в положение да живее според утопиите си:

Всички народни представители, правителството и семействата им да бъдат някакси отделени от лошата фосилно-ядрена мрежа и да разчитат само на "модерните" ВЕИ - слънце и вятър. Освен това да ползват само ток за отопление и електромобили за придвижване... Да видим дали енергийният преход ще оцелее и едно денонощие?

А ето и конкретните данни - там, където ядрената енергия залязва, въглищата се завръщат с гръм и трясък. И това неизбежно се случва колкото и трилиони евро да са набили в перки и панели:

"Според данните, публикувани днес от Федералната статистическа служба, 56% от общо 258,9 милиарда киловатчаса електричество, генерирано в Германия през периода, са дошли от конвенционални източници като въглища, природен газ и ядрена енергия. Това е било с 20,9% повече отколкото през същия шестмесечен период на миналата година.

За сметка на това делът на възобновяемата енергия, добита от източници като вятър, слънце и биогаз, се е понижил с 11,7% до 44% спрямо периода януари-юни миналата година. Липсата на постоянен вятър през пролетта е била основната причина за понижението, според статистическата служба. Делът на вятърната енергия е намалял с 21%. Този недостиг е бил компенсиран основно с електричество, генерирано от въглищните електроцентрали."

  Автор: Боян Рашев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.