Некадърният ремонт на Графа унищожи трайно част от еблематичните дървета там

Некадърният ремонт на Графа унищожи трайно част от еблематичните дървета там
18-11-2020г.
5
Гост-автор
Некадърният ремонт на Графа унищожи трайно част от еблематичните дървета там. Като резултат, още няколко дървета на пл. Славейков са отсечени и премахнати, а проблеми има и в градинката около Св. Седмочисленици.
 
Много важно е да се знае, че преди "тежкия" ремонт на ул. Граф Игнатиев, всички дървета бяха обследвани, а онези в незадоволително състояние бяха премахнати. С други думи, останаха само дървета, които бяха оценени като напълно здрави. Но само година след ремонта се налага ново отсичане, защото дървета са безвъзвратно унищожени вследствие на епично некадърния ремонт на Фандъкова. Нещо повече, емблематичните върби пред храма Св. Седмочисленици също бяха премахнати и сменени с нови. Едната от тях вече е напълно изсъхнала и също трябва да бъде изкоренена. Подобна е съдбата и на много от новите фиданки както в градинката, така и по цялата улица.
 
По време на ремонта многократно сигнализирахме, че фирмата се отнася варварски към дърветата, като ги залива с бетон и строителни отпадъци, а тежката механизация безразборно копае около корените им. Предвидимо беше, че рано или късно дърветата ще умрат, а какво е улицата без дървета?
Единственият човек, който не видя проблем е кметът. Явно на Йорданка Фандъкова това ѝ харесва или такива са ѝ критериите за градската среда, и затова нито тогава, нито сега глоби изпълнителя ДжиПи груп за всички тези безобразия. Всъщност какво повече можем да очакваме от една обикновена кукла на конци?
 
 
Източник: Спаси София
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.