НЕБЪЛГАРИЯ

НЕБЪЛГАРИЯ
19-04-2021г.
9
Гост-автор
Не, другарчета българи. Не само Планът за Възстановяване е в Google Drive с малоумно свободен достъп за промени. Цялата ни държава е като отворен файл, в който всеки може да вкарва или изкарва каквото и както си поиска.
В последното десетилетие овластихме престъпници и ги оставихме да пилеят, присвояват, отклоняват. Но още по-страшното е, че овластихме най-големите си некадърници и ги оставихме са се въпроизвеждат, да се множат.
Всичко, което правим като държава в последните години, е да крадем. От Европа, от себе си, от бъдещето на децата си. Годината е 21ва от някакъв нов век, а ние сме трагично спрели в 90те на миналия. България е намъкната в мърляв анцуг, чеше се по топките и търси откъде да смъкне кинти, за да изкара поредния си смотан ден. България е дребен измамник, незначителен бандит с половин уста зъби. България е късовратият второстепенен мухльо, който обичайно виси на входа на свърталището и чака да изкяри нещо от големите играчи.
Само че това не е онази България, за която съм рецитирал стихчета като невръстен идеалист. И съвсем не е тази България, която искам да възпява дъщеря ми.
 
   Автор: Радослав Бимбалов, фб
 
 
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.