Не спасявайте Гешев, Пеевски и Доган! Ще воювам и с вас, да знаете

Не спасявайте Гешев, Пеевски и Доган! Ще воювам и с вас, да знаете
26-07-2021г.
34
Гост-автор
Съдия Нели Куцкова заяви тези дни: Не бива да допуснем втори Гешев. Добре, но това означава ли, че трябва да търпим още 5 години оригинала? Всички обяснения как не можело сега да бъде сменен Гешев, как процедурата била сложна и минавала през поправки на Конституцията, че не било важно името „Гешев“, а реформите, че който кажел, че Гешев може да бъде сменен утре – лъже и пр. за предателство спрямо българските граждани.
 
Всеки един от тях може да се окаже с обвинение или в ареста, само защото някой така е решил, поръчал, а Гешев изпълнил. Казвам го с цялото ми уважение към съдебната система и с цялото си негодувание към кръговете, обслужващи мафията.

Прокуратурата води 6 дела срещу мен от времето, когато сайтът Фрог нюз започна да задава въпроси и да рови в случая с фалирането на КТБ. Персоналното преследване се изостряше всеки път, когато изразявах публично несъгласие с модела #Кой и Борисов, Сотир Цацаров, Делян Пеевски, Иван Гешев и техният отбор. Получавах заплахи, припомняха ми какво ми се е случило преди време (бях пребит почти до смърт и едва оцелях, благодарение на медиците от ВМА и Господ), стопираха реклами и финансиране на сайта и пр. Това отношение се прехвърли и върху мои колеги под формата на привиквания в различни институции за обяснения по публикации и разкрития на корупционни скандали.

По основното обвинение срещу мен, че съм укрил данъци от получени някакви пари от КТБ, Върховният административен съд (ВАС) се произнесе, че ревизионният акт на НАП е несъстоятелен, без доказателства и се отхвърля. Въпреки това КПКОНПИ продължава да държи запорирани сметките и имотите на мен и съпругата ми.

Продължава и наказателното дело – такъв е редът - срещу мен, което е образувано от прокуратурата върху същият ревизионен акт, който ВАС вече отхвърли.

Шест години продължава друго дело, в което прокуратурата твърди, че има нередности в изпълнението на рекламен договор със „Слънчев бряг“ АД. Веднъж вече Бургаския съд приключи това дело и обяви обвинението за несъстоятелно. Софийският градски съд на свой ред няколко пъти връща делото, защото обвиненията са несъстоятелни и без доказателства. Апропо: делото е образувано по сигнал от Любена Петрова, съпруга на небеизвестния бивш шеф на столичното следствие Петьо Петров – Петьо Еврото. Тази жена организираше акции в защита на главния прокурор, а напоследък нашумя в скандала „Осемте джуджета“, разразил се след разкрития на Антикорупционния фонд.

Не успя и друго дело, по сигнал на известна медийна шефка.

Спецпрокуратурата ми повдигна обвинение за участие в ОПГ с човек, когото дори не съм познавал в периода, описан в обвинението. Така сме преценили, - отговори ми прокурорът.

Прокуратурата публикува два телефонни разговора между мен и Васил Божков, без да има законово право.Извади обаче само тази част, която и вършеше работа за определени внушения. Истината е, че разговорите бяха по повод поискано от Фрог нюз интервю и започваха с уточнението, че съм наясно, че разговорът се записва от съответните служби.

Един от прокурорите в неформален разговор ме помоли да му надпиша една от книгите ми, защото подкрепял моите тези и критики към властта – изпълнителна и тази на главния прокурор. Негов колега всеки път сочи с пръст нагоре и обяснява, че поръчката срещу мен идва от най-високо място.

Слушам с каква самоотверженост зам.-главният прокурор Даниела Машева, шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова и някои членове на ВСС защитават Гешев и се питам: тези хора имат ли понятие какво е да си поръчан и години наред да те „готвят“ и размазват? Дават ли си сметка, какво означава да те обвиняват за неизвършени неща? А може би участват?...

Не искам съчувствие, нито се изживявам като жертва. Свикнах с делата, с униженията, с помията, изливана в медии от кочината на задкулисието. Знам, а и вие трябва да знаете: и в момента немалка част от медиите, в това число големи телевизии, са собственост на Борисов и Пеевски, чрез поставени лица и скрити договорки.

Договорките за забавяне на радикалните реформи в правораздавателната система и преди всичко в прокуратурата е загърбване на обществения интерес. Преговорите с ДПС са легитимиране на Пеевски, Доган и Гешев като техен продукт, в съучастие с Борисов. Това е моделът #Кой! И не ми казвайте, че Карадайъ, Йордан Цонев, Рамадан Аталай, Хамид Хамид и другите от върхушката, бранеща Доган и Делян, са се променили и вече са реформатори.

А аз трябва да приема безропотно, че Гешев е недосегаем, Пеевски е недосегаем, а Борисов е още в играта поради някакви сметки. Че цяла нация и цяла държава са безсилни срещу един или няколко престъпн, деградирали мутри.

Няма да стане.

Теорията на Макс Вебер за компромиса не оправдава предателството.

Протестите искаха отстраняването на Борисов, Гешев и Пеевски-Доган, на модела #Кой. Не го забравяйте.

Срещу това ще се боря. И ако ви звучи много лично – да, лично е. И не съм сам.   

   Автор: Огнян Стефанов

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.