Не само лошите новини живеят в света. Такава информация е необходима и трябва да бъде разпостранявана!

Не само лошите новини живеят в света. Такава информация е необходима и трябва да бъде разпостранявана!
08-02-2021г.
13
Гост-автор
Израелците не строят острови с форма на палма, високи небостъргачи или скъпи хотели.
Гордостта на държавата Израел се крие във факта, че нейните технологии скоро могат да бъдат използвани от цялото човечество:
1. Университетът в Тел Авив разработва носна ваксина, която ще предпазва хората от болестта на Алцхаймер и инсулт.
2. Technion, Технологичен институт (Хайфа), е разработил прост кръвен тест, който може да открие различни видове рак.
3. Центърът на Ихлов (Тел Авив) е изолирал протеин, който прави колоноскопията ненужна за откриване на рак на дебелото черво с обикновен кръвен тест. Ракът на дебелото черво убива около 500 000 души всяка година.
4. Акнето не убива никого, но причинява безпокойство и разочарование сред тийнейджърите. Лабораторията Curlight създаде лекарство, като излъчва ултравиолетови лъчи с висока интензивност, които елиминират бактериите, причиняващи акне, без да причиняват допълнителни усложнения.
5. Тази лаборатория за изображения е разработила малка камера с формата на хапче, която се поглъща и предава хиляди снимки на храносмилателния тракт. Тези висококачествени снимки (2 в секунда за 8 часа) откриват полипи, рак и източници на кървене. Снимките се изпращат на чип, който ги съхранява и изпраща на компютър. В края на процеса камерата се отстранява от ректума.
6. Еврейският университет (Йерусалим) е разработил електрически невростимулатор (батерии), който се имплантира в гърдите на пациенти с болест на Паркинсон, подобно на пейсмейкър. Излъчването от това устройство блокира нервните сигнали, които причиняват треперене.
7. Един прост дъх от пациент може да разбере дали пациентът има рак на белия дроб. Институтът за нанотехнологии Ръсел Бери създаде сензори, които могат да усетят и регистрират 42 биологични маркера, които показват наличието на рак на белия дроб, без да е необходима биопсия.
8. В много случаи катетеризацията може да бъде премахната. Ендопатът е устройство, поставено между показалеца, което може да измерва състоянието на артериите и да предсказва възможността от инфаркт през следващите 7 години.
9. Университетът Bar Ilan изучава ново лекарство, което се бори с вирусите чрез кръвта. Това се нарича капана на клепачите, защото подвежда вируса да се самоунищожи. Много е полезно да се борите срещу хепатит, а в бъдеще и със СПИН и Ебола.
10. Възможно е израелски учени от медицински център Хадаса (Йерусалим) да открият първото лекарство за амиотрофична латерална склероза, известно като болест на Лу Геринг, в православен равин. Стивън Хокинг, известен британски учен, страда от това състояние и използва методи, измислени от израелски учени, за да общува.
Не само лошите новини живеят в света. Такава информация е необходима и трябва да бъде разпостранявана!
 
   Автор: Даниела Чанева, фб

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.