Не разбирам тоя вой срещу Минеков

Не разбирам тоя вой срещу Минеков
04-07-2021г.
20
Венци Мицов
Гледам, че в “демократичната общност” е избухнала драма - защо министър Минеков се е опитал да спаси сериозното финансово наказание, наложено на България заради Ларгото (Ало, Банов съм).

Бил предател, станал адвокат на мутрите, бил новата Сачева.

Всъщност следя професора откакто е министър. Ходил съм на всичките му пресконференции, правих и интервю с него. Познавам почти целия му екип, дама от пресцентъра му, бивш кадър на Дума, писа, че съм бездарник и че не може да повярва как главният ми редактор ми пуска полюциите и не ме е уволнил още.
И точно понеже следя всичко, свързано с професора и МК смея да кажа, че Минеков още преди месец каза, че въпреки, че е наясно как са палували предишните министри в случая с Ларгото, ще направи всичко възможно ако може да не платим тези пари.

Защото те са парите на МК. И ще ги платим всички. От данъците си.

Не мога да разбера тоя вой, защото в случая Минеков е прав.

Да, често не се държи като министър, да, понякога изнася недопроверена информация, а после се извинява, но в случая с Ларгото той действа точно както трябва - внася документацията в съда и се опитва да спаси парите на данъкоплатеца.

Това, второто, няма да се случи. Но той е длъжен да го опита.
И тук идва голямата екзистенциална драма на родния протестър.

Той е гръмогласен. Той е пробивен. Той е много силен, докато...докато не се окаже, че “лошите” са паднали и протестъра вече не е протестър, а управляващ.
И тогава той или отказва да е такъв (справка - 45 НС)...
Или се превръща в предател.

Именно това не мога да понасям в протестните ни движения. Те, тайно, вътре в себе си вероятно бленуват да бъдат вечно в опозиция. Само че така не става. Идва момента, в който те трябва да поемат извоюваната от тях власт.

И тогава става страшно. Тогава трябва да имаш топки.

Та Минеков е прав. В случая си е свършил работата. Това, което обаче не ми харесва (и се опитах да му загатна в интервюто, което правих с него) е, че продължават да се викат едни работни групи, в които са същите ония 10 души от няколко НПО - та, които си работеха чудесно и с Банов и с Рашидов.

С тях няма да стане. Те са тотално амортизирани и не представляват никой, освен себе си.
А към цялата ни истерична опозиция имам да кажа следното - спрете да квичите и се подготвяйте да управлявате. Или хората, които ви припознаха скоро ще ви погнат с камъни

Изчегъртайте. Ама след изчегъртването ми дайте и нещо градивно, щото иначе за мен ще си останете комедийни актьори.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.