Не предавайте Бога заради глупости!

Не предавайте Бога заради глупости!
24-06-2024г.
0
отец Силвестър Янакиев

Честито Рождество на Свети Йоан Кръстител!

Защо Свети архангел Гавриил е казал, че Иоан Кръстител ще предшества Царя Христа в духа и силата на Илия Тесвитеца? Слушай внимателно! 

Илия означава Бог. Тъй като Иоан имал в самия себе си Бога, той се изпълнил със Светия Дух още от утробата на майка си, а Бог е Дух и затова за него е говорил Господ чрез пророка много по-рано: "ето, Аз изпращам пред лицето Ти Моя Ангел, който ще приготви Твоя път пред Тебе", и мнозина ще обърне от заблудите към истината; заради това Иоан предшества Господа в духа и силата на Илия, тъй като у Иоан имало много сходства със свети пророк Илия. (св. Йоан Златоуст)

Затова не е подходящо за нас, православните християни, да безчестим този празник с недомислени приказки за билки, слънце и енергия от природата. Защото човек най-тежко може да повреди душата си чрез думите: като се отрече от вярата си и от своя Бог. Затова бъдете внимателни да не се подхлъзнете и да се отречете от Светата православна вяра чрез приемане "магичността" или друга бесовска обредност. 

Колкото агнетата придобиват магичност по Георгьовден, толкова и билките имат такова нещо по Еньовден. Просто по време на единия празник агнетата стават готови за ...консумация, а билките узряват по време на втория празник. Не се заблуждавайте! Бъдете твърди във вярата си! 
Не предавайте Бога заради глупости!
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.