Не на всички полицаи им е ясно, че заплатите им идват от българските данъкоплатци

Не на всички полицаи им е ясно, че заплатите им идват от българските данъкоплатци
03-11-2020г.
1
Гост-автор
Преди няколко дни, привечер, прибирайки се, видях група хора, скупчили се около паднала жена. Разбрахме, че жената била на гости при приятел, напила се с бира, тръгнала да си ходи, но не издържала и паднала. Жената беше на 39 години, говореше прилично, имаше пари в себе си, но не можеше да върви. Каза, че живеела с баща си, но телефонът на баща й бил в нея и нямало как да му се обади. Ние, събралите се, решихме да не рискуваме да я качваме на такси, щото, първо, малко таксита биха я качили заради ковида и второ, някой шофьор можеше да я качи, да й вземе парите и да я изхвърли в първата пряка. Освен това жената имаше по себе си златни бижута.
 
Ставаше вече тъмно, студено, а минувачите все по-нарядко. Решихме да се обадим на 112 за съвет. Оттам ни свързаха с Първо РПУ. Уточнявам, че случката се развиваше на 500 метра от РПУ-то. Обяснихме на дежурния набързо ситуацията и какво беше учудването ни, когато, след като разбра, че жената е пияна, той започна на нас да ни се кара, че го безпокоим, че това не е негова работа. Държеше се нахално и арогантно. Ние все пак му обяснихме, че ако сега не направят нещо за тази жена и ако ние я оставим сама и безпомощна на улицата, сигурно след няколко часа ще трябва да се размърдат, щото жената щеше или да бъде пребита, или изнасилена, или дори убита. Дежурният полицай, представил се за Апостолов, продължи да ни се кара и да се държи грубо. Аз се поядосах и гневно му казах, че неговата заплата се плаща от нас, българските данъкоплатци, и той трябва да ни даде някакъв съвет или да окаже съдействие при такъв казус. Какво беше учудването на мен и останалите хора, когато полицаят нагло и заядливо изрева: "Вие ли ми плащате заплатата, бе, вие ли?!". Казахме му, че все пак трябва някой да дойде. И сигурно още щяхме да чакаме. Добре, че една от жените, които се бяха спрели, се оказа с по-сериозни контакти, завъртя няколко телефона и наистина дойде патрулка. Но дойде по нейно обаждане, демек с връзки, а не защото ние звъняхме на 112.
 
Та мисълта ми е, възможно ли е поне веднъж месечно българските блюстители на реда да бъдат събирани в съответните районни и да им се обяснява, че техните заплати се плащат не от джоба на премиера, президента, министъра или от джоба на депутатите. А че техните заплати се плащат единствено и само от БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ. Оказва се, че не на всички полицаи това им е ясно.
 
Автор: Sia Niko
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.