Не е шега: Властта праща свещеници в COVID отделения, за да вдъхват кураж на болните

Не е шега: Властта праща свещеници в COVID отделения, за да вдъхват кураж на болните
09-12-2020г.
10
Гост-автор

Българската православна църква влиза в ковид отделенията.

Свещеници ще обикалят отделенията и ще ги ръсят със светена вода за празниците. Така ще вдъхнат вяра и надежда на болните, пише Bulgaria ON AIR.

Това стана ясно по време на днешното правителствено заседание, в което участие взе Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит. предаде БНТ.

Той съобщи, че тази благословия се планира и за Йордановден. Патриарх Неофит е дал благословията си по повод инициативата преди Рождество в лечебните заведения.

„Негово светейшество благослови от 20 до 26 декември свещеници и духовници, които са преминали през тази болест, да влязат при болните, да ги поръсят със студена вода, да им вдъхнат кураж“, заяви Белоградчишкият епископ Поликарп, който присъства на правителственото заседание.

Той обяви, че същата инициатива ще бъде продължена и на Йордановден догодина.

Новината идва на фона на отпуснатите от правителството 2,5 млн. лв. за ремонти, реставрация и доизграждане на храмове в страната.

„Наближава много велик ден – Рождество Христово, а в тази пандемия, в тази финансово-икономическа криза, упованието на хора в Бога е изключително важно“, посочи министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от националната телевизия. Той бе категоричен, че в своите действия правителството винаги се е водило да бъдат в името на Бога и на българските граждани.

„Ще направим така, че на Рождество Христово хората да са със семействата си, да могат да отидат на църква, да запалят свещ, да почетат този изключително светъл ден. Това ни е целта“, изтъкна премиерът.

Източник: Onovini

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.