Научете децата си, че има закони и правила

Научете децата си, че има закони и правила
13-03-2022г.
68
Гост-автор

Автор: Сергей Билярски, Фейсбук

По-рано тази вечер се сблъсках в пряк и преносен смисъл със "светлото" бъдеще на гордата ни нация.

19-годишният водач на залсужен с пот на челото Nissan GTR за 200к лв. ме видя от далеч как правя ляв завой по бул. Черни връх. Беше обаче зает в гонката със спортен McLaren, не искаше да я загуби и раздаде цялата газ. В стотните преди удара видях как колата му се усуква наляво и надясно от ускорението (това са стотици конски сили) и влиза в насрещното към мен. Спирачен път 0.

Да са живи и здрави шведите, че са направили Волвото толкова сигурна кола, не знам дали щях да пиша каквото и да е в момента, ако не беше здравият Вихър (така сме го кръстили).

Добре съм, благодаря предварително за загрижеността. Не е това целта да ви споделям тази случка.

Пиша, защото се разочаровах от това младо и неопитно в житейските ситуации момче и приятелите му. Тръгна да ме заплашва, а дори това не му се получи. Събраха се 10-15 тийнейджъри с още няколко спортни коли за шестцифрени суми. Няколко по-отракани започнаха да псуват хората по улиците, които снимаха поредното произшествие на този опасен булевард. Налитаха на саморазправа.

За 15тина минути четирима съкварталци излязоха да кажат, как всяка вечер виждат и чуват този и подобни нему състезатели под балконите си. Даже уж познаха редовния участник в гонките.

Тийн групичката се смееше, подритваха бронята на GTRа. Нищо, тати ще му купи друг (този беше регистриран на баща му).

Чувството за безнаказаност у тези деца ме разочарова. И надменността. Сякаш са нещо повече от нас, простосмъртните.

Поука? Научете децата си, че има закони, правила, и че ако не се спазват - могат да пострадат, те или околните. И че не са безсмъртни. Следващия път двигателя на GTRa ще се вреже в тялото на 19-годишния състезател и ще стане трагедия. Или в друг като мен.

И пазете себе си и близките, за никъде не бързаме, животът е хубав.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.