Натискът върху България за приемане на Истанбулската конвенция е огромен

 Натискът върху България за приемане на Истанбулската конвенция е огромен
09-12-2022г.
0
Гост-автор

Публикация на Радост Марчева:

Натискът върху България за приемане на Истанбулската конвенция е огромен и се правят всякакви опити този въпрос отново да бъде поставен за разглеждане в парламента.

Новият председател на ПЕС Стефан Льовен, който преди месец замести Сергей Станишен е изпратил грубо и ултимативно писмо до "Позитано" 20, с което Епицентър. бг разполага. 
В него се поставя въпроса БСП или да признае джендър идеологията и Истанбулската конвенция, или другите партии в ПЕС ще поставят въпрос за това БСП изповядва ли общите ценности. 
"Правната рамка не може да бъде извинение, нито пречка за членовете на нашето политическо семейство да възпрепятстват, бавят или игнорират международните правила срещу насилието, основано на пола и домашното насилие ", пише на 23 ноември 2022 г. Стефан Льовен до “уважаема Корнелия”.
На конгреса на Социалистическия интернационал в Мадрид преди дни се е развихрил гръмовен скандал. Корнелия Нинова беше вицепрезидент на Социнтерна един мандат и кандидатурата ѝ беше издигната отново. Върху нея обаче е упражнен безпрецедентен натиск да се оттегли, съобщиха за "Епицентър" отлично информирани източници .  
След като Нинова отказала - без никаква процедура името ѝ просто е заличено в списъка на кандидатите, а кандидатурата ѝ изобщо  не е подложена на гласуване. 
Причината за този тоталитарен подход, който няма нищо общо с демократичните принципи, е писмо на представителка на ЛГБТИ и жени от Социнтерна Джанет Камило до Комисията по етика към Социалистическия интернационал.
В него с ултимативен тон пише, че "всички държави трябва да преодолеят законодателните си бариери", за да приемат Истанбуската конвенция . 
На практика от ПЕС казват, че националното законодателство на България, което след решението на Конституционния съд, забранява ратификацията на Истанбулската конвенция, няма никакво значение пред международното право и Корнелия Нинова не е подходяща за вицепрезидент на социнтерна, защото е противник на Истанбулската конвенция .
Това е абсурдно от гледна точка на европейските норми за правото да изразяваш мнение и позиция. 
Всъщност Нинова е дискриминирана от ПЕС и Социнтерна, защото има позиция, различна от тази, която изповядват ръководството на тези две организации , които явно са превзети от джендър-идеологията. 
"Затова от името на Социалистическия итернационал на жените смятаме твърдо, че кандидатурата на Корнелия Нинова за вицепрезидент на СИ и политическата позиия на БСП за България по отношение на равнопоставеността е опит срещу отстояваните позиции на Социалистическия интернационал за равенство", пише Джанет Камило до конгреса на СИ . 
Припомняме, че благодарение на БСП ратификацията на джендърската конвенция и признанието на трети социален пол извън мъж и жена не мина в Народното събрание .
Тогава  делегация на ПЕС пристигна в България да притискат БСП и Нинова да отстъпят.  Не го направиха и Нинова си навлече много силни външни врагове .
Източник: Епицентър.бг

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.