Настимир Ананиев: Ако изтеглиш късата клечка и се разболееш, няма да можеш да гласуваш

Настимир Ананиев: Ако изтеглиш късата клечка и се разболееш, няма да можеш да гласуваш
29-01-2021г.
30
Гост-автор

Ананиев заяви категорично, че в момента се прави поправка в закон, която би трябвало да урежда въпрос, гарантиран от Конституцията. Създава обаче редица проблеми.

"Какво направиха за българите в чужбина и по какъв начин ще гарантират техния вот? Защо не приеха гласуването по пощата? Защо да няма време за това", попита още Ананиев.

Спорен за него е и въпросът с представителите в секционните избирателни комисии. В тях ще влязат членове на извънпарламентарните партии, но попита - защо не са били отворени за формациите извън парламента?

По думите му всички социологически проучвания в момента залагат на твърдото ядро от хора, решили да гласуват. Има обаче 20% от избирателите, които още не знаят за кого да подадат гласа си.

"Те могат да направят всяка партия първа политическа сила", категоричен бе Настимир Ананиев.

Партия "ВОЛТ" е част от партньорската мрежа на "Изправи се.БГ" на Мая Манолова. В нея влиза и "Отровното трио". Стои въпросът как ще изглежда бъдещо правителство, тъй като според всички социологически проучвания коалиция в парламента ще има.

"Колация ще има. Твърдо изключвам ГЕРБ и БП. Всеки може да подкрепи различни политики. Но няма да се обединим със скрития модел, който управлява", посочи още Ананиев.

"На площада ни събра гневът от това, което се случва в България. Хората поискаха смяна на властат, на модела. 14-та година сме в Европейския съюз. Чувстваме ли се европейци?", попита още Ананиев.

  Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.