Насилието няма пол, няма политически убеждения, не се дели на патриотично и непатриотично

Насилието няма пол, няма политически убеждения, не се дели на патриотично и непатриотично
30-07-2023г.
0
адв. Петър Николов

Ако не друго, в последните два дни много хора трупат рейтинг и трафик на страниците си като ми представят съдията от Ст. Загора. 

Хубаво е обаче преди това наистина да се ограмотят и да не бъркат съдията от съда със съдията от футболен мач, който вади картони когато реши и може да изгони всеки от мача. 

Съдията по НПК е ограничен от искането на Прокуратурата и следва да се произнесе дали е законосъобразно или не. 

Съдията не може да си измисля закони или други правила. Но съдията е косвена жертва на мързела и нехайството на МВР и Прокуратурата, които замитат под килимчето масово случаите на насилие с оправданието "ама това не е за нас, това е дело от частен характер (за лека телесна повреда, демек "оправяйте се сами"), ама това е гражданско дело за домашно насилие, идете в съда, ама кой ви каза, че сте за тук" и късат жалбите още на входа на РПУ без да ги входират дори. 

Прокуратурата пък подхожда формално, поредната преписка, защото Прокуратурата е залята от всякакви глупави молби и жалби (напр. кучето на съседа лаело, някой искал да дели ниви, трети му била малка пенсията) и накрая Народът полудява, още повече, колкото е луд и става обвинител. 

Народът обаче трябва да знае, че за насилието няма пол, няма политически убеждения, не се дели на патриотично и непатриотично. Трябва да знае, че генераторът на насилие е семейството и отношенията между близките. Че вашето дете вижда това, което е във вашето семейство и го пренася в своето, ако изобщо може да създаде такова след това. 

Казвам ви го всеки път, когато дойдете да се карате озлобени, да се оплаквате от другия, да искате да го смачкате и унищожите с всички сили и средства, за да откраднете общото имане "Детето" от другия. 

Вашето насилие поражда след години насилие у вашите деца. Това е карма, връзка, която вие сами проектирате в своето ДНК. 

Едни разбират, други не, затова накрая докато тихо и неусетно градим всеки ден къщичката на домашното насилие в собствения си заден двор, ние ще бичуваме един човек сега, за седмица или две. 

После всичко ще отмине, емоциите ще утихнат, трафикът към някои инфлуенсъри ще намалее в търсене на следващия скандал, няма значение какъв ще е той, а ние ще продължим нататък, да я караме постарому. 

Към създаването на следващия Франкенщайн.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.