Нашият народ има болезнена нужда от молитва

Нашият народ има болезнена нужда от молитва
01-10-2021г.
43
Гост-автор

Автор: отец Владими Дойчев

Докато плувах по гръб из морето от политическа дребноречовита злоба, заляла напълно ежедневието преди изборите, попаднах на едни думи на големия шампион Александър Усик.
Попитан защо не е нокаутирал съперника си - Антъни Джошуа, той отговорил: "Защо сте толкова кръвожадни? Има победа, всичко е наред. Защо трябва човек да падне? Той има семейство, приятели, майка и баща. Има голямо негативно влияние върху здравето, ако човек падне и изпадне в безсъзнание. Не съм за това."
 
Знаете как мнозина често говорят с пренебрежение за боксьорите (пък и за други спортисти). Казват, че са загубили ума си някъде между многото удари в главата, които понасят. Забравете това нелепо клише.
Този “глупав боксьор” може да научи на ум голяма част от политическия и интелектуалния ни елит, ако се замислят над думите му. Изрече нещо, което не могат да осъзнаят армиите от политически стратези, ловки медийни анализатори и самозвани пиари. Въпросът “Защо сте толкова кръвожадни?” попада върху тях по-тежко от нокаутиращо кроше на професионалния ринг.
 
Високо вдигнатият юмрук на Александър Усик е красив. Защото в него има милост. А победата му (както сам каза) е посветена на Господ Иисус Христос. Такъв човек заслужава възхищение и предизвиква радост. В него има поука, която излиза далеч отвъд границите на спорта.
 
Кой излъга българските умници, че обратното поведение води до успех? Кой им каза, че е добро да изравниш със земята политическия си противник? Че трябва да го унижиш пред семейството му, приятелите му, родителите му, за да възтържествуваш? На “моралните” ни кандидат-властници не им стига победа! Те преследват нокаута. И не само един. Серия нокаути. Желаят ги и ги предават на своите верни последователи. За да отнемат така въздуха наоколо и да проснат на ринга, ако могат, целия народ.
 
И още нещо. Понеже съм учил PR, (за разлика от мнозина сегашни специалисти), да спомена още нещо... За толкова много години “преход”, не разбрахте ли, че негативните кампании не водят до добри резултати? Разбира се, много по-лесно е да съчиняваш фалшиви новини, отколкото да градиш добър имидж. Но, в крайна сметка, именно това ви е работата. Да предадете положително послание във всеки малък детайл. Останалото е просто емоционална дупка, а не кампания. Това се учи в самото начало...
 
Нашият народ има болезнена нужда от молитва. От думи, посветени на Господа. Ако нямате сили да ги изречете или да ги слушате, то поне гледайте бокс! В него има много повече милост, отколкото в българската политическа действителност. И там, между въжетата, има поне един победител, който с високо вдигнатия си юмрук изглежда като достоен мъж! На родния политически ринг такива не виждам...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.