Нас няма кой да ни спаси - освен самите ние

Нас няма кой да ни спаси - освен самите ние
25-04-2022г.
119
Гост-автор

Автор: Ник Чакъров, ФБ

Кирил Петков, колкото и да го харесвам - да кара хората, които живеят в условия на несигурност, да кара народа си на фона на покачващи се цени на горивата всеки ден, на основните продукти, на електроенергията, да даряват една заплата...

Вместо да намали акциза на горивата, за да не печели държавата повече ни призовава да даряваме за...

Война, която нито ние сме започнали, нито имаме нещо общо с нея, нито пък Русия ще си позволи да нападне НАТО-вска държава.

Това за мен не е сериозно.

Ето няколко предложения от мен, как да се погрижим за НАС:

1. Горивата - Г-н Петков моля, намалете акциза на горивата. Знаем, че има такава възможност при форсмажорни обстоятелства всяка държава да определи сама размера на акциза. В случай, че това не е възможно, моля излезте с официално становище какво е възможно. Да се намали ДДС-то може би? Няма нужда хазната да се пълни на фона на обедняващото население.

2. Цената на тока - моля, излезте със официална позиция дали можем да спрем или намалим износа на електроенергия. Както и не дали, а КАК можем да пуснем спрените блокове на АЕЦ-а, за да си осигурим енергийна независимост - независима от руския или турски газ. Сигурен съм, че имаме варианти при добра политическа воля. Умни хора сте - ще измислите точно как да стане.

3. Цената на основните храни - назначете проверка където е необходимо и разберете защо олиото гони от 6 лева цена на едро. Има ли спекула и откъде идва тя?
Същото и за цените на хляба, яйцата и брашното.

Имаме нужда от решителни незабавни мерки по горните въпроси още ДНЕС, защото се очаква инфлацията да стане още по-висока през есента.

А като стане 3 лева хлябът и 3.50+ горивото - хората няма да имат друг избор освен да излезнат на улицата и да покажат, че така не става.

Ако искаме да се погрижим за някого - трябва първо да се погрижим за себе си.
Затова в самолета, ако се разхерметизира кабината се поставя кислородна маска първо на себе си, а след това на децата.

Нас няма кой да ни спаси - освен самите ние.

Пиша горното с най-искрени пожелания за успех и разумност!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.