Наркотичната зависимост на ЕС от зелени сделки и шок политики, потопи целия свят в енергийна криза

Наркотичната зависимост на ЕС от зелени сделки и шок политики, потопи целия свят в енергийна криза
30-09-2021г.
25
Почти наркотичната зависимост на ЕС от зелени сделки и шок политики, потопи целия свят в енергийна криза. Уж щеше да бъде плавно поскъпването на емисии и чак през 2030 година трябваше да стигне 50 евро на тон, пък то още сега. Уж ВЕИтата трябва да заместят фосилните горива и като поскъпнат последните, ценовият шок да се омекоти от ВЕИ енергията. Да, ама не. ВЕИтата ги няма в картината изобщо, и като принос, и като надеждност, устойчивост на енергийната система.
И тъй като ЕС се възприе като глобален лидер на климатичната революция, натресe на останалия свят кризата с енергията, защото на глобалния газов пазар ЕС е чист консуматор и то голям. За това европейските газови хъбове са нестабилни репери, защото нямат собствена база /добив/ на газова ликвидност. Отразяват ветровете на глобалните пазари. Кихнат в Китай и Америка и ЕВропа вече е с пневномия.
Изведнъж стратосферните цени на газа в Европа, предизвикаха "заразителен ефект" в газовите пазари в света и сега имаме какво - ужас. Ето ви графиката.
И внимание - тепърва ще става още по-зле. Гледайте политици и казионни анализатори по главните медии - КЕВР ще ви създава паралелна реалност как цените на парното щели да скочат "Само", като "цените са по-ниски" от тези на европейските хъбове.
 
   Автор: Илиян Василев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.