Намериха му цаката: Дискотеките ще работят денем. Отварят в 11 часа на обяд

Намериха му цаката: Дискотеките ще работят денем. Отварят в 11 часа на обяд
29-10-2020г.
42
Гост-автор

Нощните заведения намериха начин как да заобиколят заповедта на здравното министерство да затворят врати до 12 ноември. Вместо да работят нощем, те решиха да приемат посетителите си денем.

По този начин ще спасят бизнеса си от фалит, като функционират като ресторанти или кафенета, които не попадат в ограниченията на заповедта, пише „България днес“.

Популярна дискотека в Студентски град в столицата вече обяви на фейсбук страницата си, че отново започва работа, като отваря в 11 часа.

„За нас е важно вашето здраве и здравето на нашия персонал и затова са взети всички необходими и задължителни противоепидемични мерки, както и спазване на необходимата социална дистанция. Очакваме ви!„, се казва в съобщението в социалната мрежа.

Новината предизвика огромен интерес и десетки хора изявиха желание да се включат в забавленията без страх от заразата и струпването на едно място.

Собственици на заведения също така изтъкват, че никъде не е посочено какъв е часът, според който барът или дискотеката могат да бъдат категоризирани като нощни.

Затова и от бранша са изпратили предложение до Столичната община и здравното министерство за общ вечерен час.

Източник: onovini.eu

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.