НАЯДОХТЕ ЛИ СЕ, ГЕРБ? Рейсът-ковчег отвял като солети десетки метри мантинела!

НАЯДОХТЕ ЛИ СЕ, ГЕРБ? Рейсът-ковчег отвял като солети десетки метри мантинела!
23-11-2021г.
61
Гост-автор

Господа крадци от ГЕРБ, дано се наядохте… Опосканата от кражби магистрала „Струма” взе зловеща дан – 45 трупа, сред тях 17 деца. Причините за ужасната трагедия тепърва ще се изясняват, но едно е безспорно – новата магистрала, с която Бойко се бие в гърдите, е строена по безобразен начин, за да остане голямо ресто за чекмеджетата.

Рейсът на фирма „Беса транс”, регистрирана в Кюстендил, е отнесъл десетки метри мантилена, сякаш чупи солети, преди да се преобърне и запали, така че хванатите в капан пътници да не могат да напуснат автобуса. Всеки край на поставената уж да предпазва от излизане от пътя метална шина е била хваната не с 4 болта, а с два, за икономия, която сега взима своя кървав данък.

Директорът на Националната полиция главен комисар Станимир Станев съобщи, че само двамата шофьори на катастрофиралия на магистрала „Струма“ автобус са били със северномакедонско гражданство, а пътниците са албанци, предаде БНР.

„Автобусът е пътувал от границата с Турция към границата със Северна Македония. Последователно е минал през три магистрали – „Марица“, „Тракия“ и „Струма“. По първоначални данни в автобуса са пътували 52 души, включително шофьорите“, каза главен комисар Станев.

Трагедията стана на 31-ия километър на магистрала „Струма“ малко след 2 ч. тази нощ, близо до разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири автобуса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се запалва.

45 са загиналите, сред тях 17 деца  -12 непълнолетни и 5 малолетни. Според първоначална информация причина да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал. Седем души са в „Пирогов“, без опасност за живота.

„Картината е ужасяваща. Не е за гледане…Не съм виждал такова нещо – овъглени тела, скупчени едно до друго“, каза вътрешният министър Бойко Рашков.

Автобусът първоначално е блъснал мантинела, която ограничава разширение, предназначено за временна спирка на превозни средства от дясната страна на платното.

От удара с превозното средство са отнесени десетки метри от нея. След това автобусът се е ударил в насрещната ограничителна мантинела, която разделя двете платна – в посока към Благоевград и в посока към София. Именно там е спрял.

По пътното платно има парчета от конструкцията му, които са се отчупили след първия удар в дясната мантинела.

И в момента асфалтът е мокър, не се забелязва спирачен път.

„Обикновено пътните инциденти не са само следствие от самата пътна инфраструктура“. Това заяви пред Нова телевизия бившият директор на АПИ Олег Асенов. По думите му трябва да се проведи в колко часа автобусът е влязъл в България и да се изчисли с каква скорост се е движел.

„Това е автобус, минал 350 километра за по-малко от 4 часа. И да не сме големи математици, пак можем да преценим каква е средната скорост на автобуса, през нощта, при усложнена от валежа обстановка“, допълни Асенов.

Министърът на външните работи Светлан Стоев разговаря по телефона с колегата си от Република Северна Македония Буяр Османи, който е на път за България, съобщават от МВнР.

Стоев изрази своите най-искрени съболезнования към близките на загиналите в този трагичен инцидент, както и надежда за бързо възстановяване на пострадалите. Българският външен министър увери колегата си от Република Северна Македония, че страната ни ще окаже пълно съдействие за разследване на пътния инцидент, както и за оказване на помощ на пострадалите при катастрофата.

Двамата се договориха да се срещнат в болница „Пирогов“, където са настанени ранените при катастрофата.

 Източник: Narod.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.