Най-тъжното е, че всички се възползваха от Армения

Най-тъжното е, че всички се възползваха от Армения
10-11-2020г.
25
Гост-автор
Армения подписа споразумение, в което те предават териториите, оцветени в тъмнокафяво на Азербайджан. Територията, оцветена в червено, ще остане под арменски контрол, и ще бъде свързана с Армения чрез коридор, чиято безопасност ще бъде гарантирана от Русия и руски части. Общо взето тъжен ден, но събитията от военните действия не бяха на страната на Армения и азерите стигнаха до втория по големина град Шуши.
 
От тази война можем да извадим следните неща:
 
1) Армения тръгна към Европа и заяви желание да се присъедини към европейското семейство. Европа обаче не си мръдна пръста за да я защити в този конфликт, тъй като безкрайно са зависими от азерския петрол, и това върна Армения към руската сфера на влияние. Руснаците се възползваха от европейското бездействие.
 
2) Израел реши да продава дронове и високотехнологична военна техника на Азербайджан, с обучаване и прочие, благодарение на което азерите взеха преимущество. Израелците го направиха поради две причини - първата е, защото са зависими и внасят над 50% от суровия петрол чрез Турция и Азербайджан (https://oec.world/…/tree…/hs92/import/isr/show/52709/2018/), и второ, надяват се азерите да задействат сепаратистки движения в Северен Иран, където живеят близо 12 милиона азери, което да им помогне в евентуална бъдеща война с Иран.
 
----
Най-тъжното е, че всички се възползваха от Армения, малка страна, опитваща се да оцелее някак, притисната от големи сили. И никой не си дава сметка, че създават по-опасен и голям враг, който хитро се промъква през европейската култура.
ps Споразумението може и да е още по-лошо за Армения, защото може да предаде Шуши на Азербайджан.
 
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.