Най-малко един заподозрян за стрелбата във Виена все още се издирва, заяви австрийският вътрешен министър

Най-малко един заподозрян за стрелбата във Виена все още се издирва, заяви австрийският вътрешен министър
03-11-2020г.
10
Гост-автор

Австрийската полиция е успяла да неутрализира един от участниците в нападението във Виена, а втори нападател е избягал от местопрестъплението. Това съобщи на извънредна пресконференция във Виена министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер, предадоха световните агенции. По-рано и канцлерът Себастиан Курц каза също, че един от нападателите е бил неутрализиран, след като медии съобщиха за двама убити, от които единият е предполагаем нападател.


Вътрешният министър определи ситуацията във Виена няколко часа след стрелбата като крайно тежка и затова учениците ще бъдат освободени от занятия днес.
Министърът заяви, че най-малко един заподозрян все още се издирва. Той прикани жителите на града да си останат у дома, ако е възможно, а ако не - да избягват центъра на града.
Директорът на службата за обществена сигурност Франц Руф съобщи на същата пресконференция, че се затягат граничните проверки и че са обособени пропускателни пунктове за проверка на автомобили във Виена, предаде Франс прес.


Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди стрелбата и изрази солидарност с австрийското правителство и австрийския народ, предаде ТАСС.

Източник: БТА

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.