Най-голямият речник в света промени дефинициите за „мъж“ и „жена“

Най-голямият речник в света промени дефинициите за „мъж“ и „жена“
21-11-2020г.
56
Гост-автор

В непрекъснатите си усилия да се поклонят на LGBTQ пропагандата, издателите на Оксфордския речник на английски език са модифицирали дефиницията на десетки думи в последното издание на речника, включително дефинициите за „мъж“ и „жена“.

Daily Mail съобщава, че определението за "жена" сега е съпруга,  приятелка или любовник на даден човек, а не на мъжа както беше по - рано.

Думата „Жена“ по-рано беше дефинирана в речника като  „брачен партньор на мъжа, приятелка или любовник на мъжа, но думата „Мъж“ вече е заменена с „човек“.

Според информация на Daily Mail, от Оксфорд са направили промени в няколко дефиниции, след като прегледали многообразието на половете.  

От Оксфорд заявиха, че: „прегледът беше направен след петиция, в която се казва, че определенията са „сексистки“, разпространена от Мария Беатрис Джованарди миналото лято. Тя събра и изпрати подписите на 30 000 души.“

По същия начин е променена и дефиницията за думата „мъж“. Според речника „мъж“ е съпруг, гадже или любовник на даден човек. Отново думата „жена“ е заменена с човек.

Говорител на Oxford University Press, издателят на речника, каза пред The Telegraph: „Направихме обширен преглед на записите в речника и тезауруса, както и на примерите използвани, за да онагледят думи като „ жена “ и много други свързани термини.“
„Разширихме речниковия обхват на тези думи, като на пример думата  „жена“ - сега към тази дума има повече примери и идиоматични фрази, които изобразяват жените по един положителен и активен начин.“
„Ние гарантираме, че обидните синоними или сетива са ясно обозначени като такива и са включени само там, където имаме доказателства за тяхното използване в реалния свят.“

Според петицията на Джованарди, трябва да има промяна на синонимите на думата „жена“, а също така  трябвало да се добавят и думите „трансджендър жена“ и „лесбийка“.

Ако следваме логиката на издателя тези, а вероятно и още много други, промени може би ще станат факт в следващото издание на речника.

Източник: HTV

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.