НАЙ-БЕЗСМИСЛЕНИТЕ НЕЩА, ЗА КОИТО ХАРЧАТ ПАРИТЕ НИ

НАЙ-БЕЗСМИСЛЕНИТЕ НЕЩА, ЗА КОИТО ХАРЧАТ ПАРИТЕ НИ
10-02-2022г.
108
Гост-автор
НАЙ-БЕЗСМИСЛЕНИТЕ НЕЩА, ЗА КОИТО ХАРЧАТ ПАРИТЕ НИ
1. ДЕПУТАТИТЕ
Ясно е, че от 240 души в парламента, работят не повече от 15-20. Другите просто вземат големи заплати, возят се на държавни автомобили, пътуват в скъпи командировки и ползват държавна тоалетна хартия. И дори не се чувстват длъжни да ходят на работа. Те сами са се уволнили, крайно време е и ние да ги уволним.
2. БНТ
Да се наливат пари в телевизия, която не гледат дори роднините на водещите, е истински лукс. А данъците ни да отиват за заплати на недоразумения като Кедъра и Петела, е доста обидно.
3. АВТОРИТЕ НА УЧЕБНИЦИ
Всяка година се изсипват десетки милиони за хонорари на малоумници, сътворили в учебниците гениални текстове като “Джип и тенджера”, “Пор ти сере” и т.н. Уволнете ги и платете на преводачи да преведат учебниците от най-успешните образователни системи – шведската, финландската. Така ще спестите на държавата не само пари, но и много идиоти.
4. СЕМ
Някакви хора с неясна квалификация и открито заявена политическа сервилност раздават правосъдие в медиите и не се срамуват да налагат цензура. Напълно ненужен орган. Ако някой нарушава закона за медиите, въпросът трябва да се решава от съда.
5. РЕКЛАМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЧУЖБИНА
Всяка година се разпределя доста кеш за олигофренски реклами и картинки като оная с пържените яйца. Тези реклами не са донесли на България нищо освен позор.
6. . БЪЛГАРСКОТО КИНО
За последните 25 години само два-три български филма стават за гледане. Всичко друго е адска мъка, глухо гъгнене и истерични напъни на бездарни актьори. Правете филми, но си ги финансирайте сами, ако обичате.
 
    Автор: Иво Сиромахов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.