Най-авторитетните учени на България дадоха организиран отпор на лъжата и безумието

Най-авторитетните учени на България дадоха организиран отпор на лъжата и безумието
08-06-2022г.
152
Гост-автор
Скъпи приятели, споделям с Вас един наистина щастлив момент. Днес едни от най-авторитетните учени на България дадоха организиран отпор на лъжата и безумието. Поднасям моите поздравления към проф. Николай Овчаров, проф. Пламен Павлов, проф. Ана Кочева, доц. Спас Ташев и Владимир Митов. Радостен съм, че повечето от тях познавам и лично. Те направиха нещо изключително важно за България. Отидоха в Страсбург и пред Европейския парламент обясниха защо сме наложили вето за присъединяването на Северна Македония. Защитиха безапелационно българския интерес.
Важно е, защото всички спорове по комисии и кръгли маси с македонските историчари са напълно безмислени. С тях нямаме какво да нищим. Важно беше най-после големият свят да чуе. И да разбере, че България няма как да вдигне ветото си за приемането на една изкуствено създадена с декрет през 1945 година държава, която безогледно се опитва да ни открадне най-важната част от историята, посяга и на свещеното слово на Кирил и Методий. Такава държава не може да е член на Европейския съюз, защото поведението й противоречи на всички изконни европейски принципи.
Северна Македония няма място в ЕС, докато не промени мисленето и политиката си спрямо нас. Ние искаме единствено да прекратят фалшификацията и да признаят истината. Светият отец Паисий, Братя Миладинови, Кузман Шапкарев, Българското Възраждане са неразривно свързани с Македония, която е била неразделна част от българската държава.
Нашият език е изконен и не е изкуствено създаден отново с декрет през 45-а година. Ние не сме татари, както пише в учебниците на Република Македония. Такава откровена лъжа и историческа нелепост няма място в ЕС. Татарите са само едно племе от групата на Монголите и се появяват на световната сцена чак през 13-и век. България вече е била силна и развита империя много векове преди това. И официалните исторически извори от онова време, византийските и други хронисти описват нашия български цар Калоян като светлокос и синеок мъж. Същински татарин, нали?!? Ето защо сме наложили вето.
Македонците нека се наричат, както си желаят. Но ние не можем да допуснем да крадат чужда история и да налагат неверни определения за други народи. Ето това силно и ясно заявиха днес българските учени пред света и изпълниха достойно своя дълг към Отечеството. Защото българският народ е наясно с историческите факти. Той няма нужда от убеждаване, че ветото не трябва да бъде вдигано, докато не видим истински промени. Остана обаче моментът на истината за политиците, които ни управляват сега. Те трябва да си свършат работата и да заемат категорична позиция. Защото в момента не изглежда да е така.
Ако пък толкова ги е страх да не предизвикат някакъв европейски скандал, има и друго решение. Позволявам си да им дам още веднъж този съвет. Щом не ви стиска да се съобразите с мнението на учените и народа си, направете референдум за ветото. Нека българите да решат, след като политиците нямат кураж. Народът никога не греши. Затова нека той да има думата.
 
    Автор: Славчо Атанасов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.