НАБАБАНВАНЕ С КАРБОВСКИ

НАБАБАНВАНЕ С КАРБОВСКИ
20-12-2021г.
86
Гост-автор
Не съм чел Буковски, освен някои от цитатите му във Фейсбук, но пък прочетох книгата на Мартин Карбовски ЧЕРНИТЕ ПЪТИЩА НА ЕВРОПА. Буковски и Карбовски много си приличат не само по именната приставска „ски“ а и защото на именно тези ски те пързалят словесно, докъдето не очакваш, че можеш да стигнеш. Книгата е шедьовър, но няма да получи наградата Гонкур, защото няма жури, което може да вникне в проникването на Карбовски в този свят на черни пътища и бели удоволствия, описани вътре. Авторът, авторът, не се колебае да сложи в очите ни думи, като еб..не, пу...ки, педер...сти, както и да въздигне вниманието ни до великолепието на сравнения, които сам Оскар Уайлд би искал да е измислил. Дума, като ср..не едва се побира в читателската уста, но Мартин и отдава такова значение описвайки един австрийски клозет, че ти иде да изучиш химическия и състав с език. Пише за лай...ото като за виенско капучино. Гениално. Няма да цитирам автора, автора, защото искам да ви отведа до книжарницата и да си купите тази книга. Така всеки ще установи сам своята цитатност , за да я усвои или отхвърли.
/Гаджето ми наднича зад врата и вика- ей, гадже, тоя Карбовски жив ли е, толкова хубави неща се пишат само за покойник. Плеснах го по врата и му спрях джобните за един час./
Набабанване е вид неологизъм, който единствен не е хрумнал на брадатия журналист, поет и бонвиван. Това е неологизъм на един от неговите герои- Сводник Иван или Иван Сводник, все лесно за бъркане с Иван Грозни и означава надрусване. Набабаних се и аз с това дръзко перо, което е топнато не само в мастило но и в кучия гъз на Вселената и времето, в което живеем. Карбовски, който те гали с перо, но може и да го топне в душата ти.
 
    Автор: Евгени Минчев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.